Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Kako se ponašati na uredskoj zabavi? Izbjegavajte alkohol i ne ogovarajte šefa!

Koliko god opušten bio, uredski tulum nije mjesto za neobuzdanu zabavu i pretjeranu brbljavost koja bi vas mogla skupo koštati. Donosimo vam nekoliko savjeta kako se ponašati na slavlju s kolegama te koje situacije treba izbjegavati u širokom luku.

Koliko god opušten bio, uredski tulum nije mjesto za neobuzdanu zabavu i pretjeranu brbljavost koja bi vas mogla skupo koštati. Donosimo vam nekoliko savjeta kako se ponašati na slavlju s kolegama te koje situacije treba izbjegavati u širokom luku.

Sezona božićnih domjenaka i uredskih zabava polako se zahuktava. Nakon burne godine koju je diljem svijeta obilježila visoka nezaposlenost, rezanje plaća i otkazi, neki od sretnika koji još uvijek rade, kraj će godine proslaviti na uredskim zabavama. Prilika je to za zbližavnje s kolegama u neformalnoj atmosferi, ali pripazite da ne učinite nešto što ćete požaliti. Nakon tuluma slijedi “jutro poslije” tijekom kojeg biste se mogli kajati zbog nekih izjava ili postupaka.

Iako nam se  većini omakla barem jedna od niže navedenih situacija, ukoliko želimo zadržati dobre odnose s kolegama, trebali bismo pripaziti na ponašanje i suzdržati se od neprimjerenih izjava i postupaka.

Pročitajte neke od najčešćih pogrešaka prema izboru časopisa Forbes:

Ne kasnite

Početak zabave idealno je vrijeme za čavrljanje s šefovima u opuštenoj atmosferi prije nego što se tulum zahukta.

Ne glumite fikus

Ne sjedite u kutu i ne komunicirajte samo s ljudima kojima svakodnevno radite. Proširite vidike i predstavite se ljudima iz drugih odjela. Nikad ne znate tko vam može pomoći u napredovanju.

Ne gubite kontrolu

Ukoliko se poslužuje alkohol, popite piće ili dva, ali ne i 12. Iako vas razuzdano pijanstvo i plesanje na uredskom stolu neću uvijek nužno stajati posla, postoji mogućnost kako ćete postati predmet uredskog izrugivanja.

Ne pravite se pametniji od šefa

Čak ako to i jeste, pametne komentare zadržite za sebe i nikako kolegama ne pričajte kako biste vi kompaniju vodili puno uspješnije.

Ne pričajte neprikladne viceve

Iako party možda prolazi u prijateljskoj atmosferi, neki će ljudi ipak zapamtiti vaše neprimjerene komentare.

Ne upucavajte se kolegama

Uredska zabava nije disko klub. Čak i ako mislite kako se radi samo o nedužnom flertu, vaše ponašanje potencijalni je okidač za tužbu zbog seksualnog uznemiravanja.


Napisao

Pročitajte još:

Marketing i prodaja

Kod vođenja prodajnih razgovora dobro obučen prodavač ne prelazi odmah na stvar tj. ne počinje prodavati odmah jer zna da je za uspješnu prodaju...

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.