Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Kako se ponašati na uredskoj zabavi? Izbjegavajte alkohol i ne ogovarajte šefa!

Koliko god opušten bio, uredski tulum nije mjesto za neobuzdanu zabavu i pretjeranu brbljavost koja bi vas mogla skupo koštati. Donosimo vam nekoliko savjeta kako se ponašati na slavlju s kolegama te koje situacije treba izbjegavati u širokom luku.

Koliko god opušten bio, uredski tulum nije mjesto za neobuzdanu zabavu i pretjeranu brbljavost koja bi vas mogla skupo koštati. Donosimo vam nekoliko savjeta kako se ponašati na slavlju s kolegama te koje situacije treba izbjegavati u širokom luku.

Sezona božićnih domjenaka i uredskih zabava polako se zahuktava. Nakon burne godine koju je diljem svijeta obilježila visoka nezaposlenost, rezanje plaća i otkazi, neki od sretnika koji još uvijek rade, kraj će godine proslaviti na uredskim zabavama. Prilika je to za zbližavnje s kolegama u neformalnoj atmosferi, ali pripazite da ne učinite nešto što ćete požaliti. Nakon tuluma slijedi “jutro poslije” tijekom kojeg biste se mogli kajati zbog nekih izjava ili postupaka.

Iako nam se  većini omakla barem jedna od niže navedenih situacija, ukoliko želimo zadržati dobre odnose s kolegama, trebali bismo pripaziti na ponašanje i suzdržati se od neprimjerenih izjava i postupaka.

Pročitajte neke od najčešćih pogrešaka prema izboru časopisa Forbes:

Ne kasnite

Početak zabave idealno je vrijeme za čavrljanje s šefovima u opuštenoj atmosferi prije nego što se tulum zahukta.

Ne glumite fikus

Ne sjedite u kutu i ne komunicirajte samo s ljudima kojima svakodnevno radite. Proširite vidike i predstavite se ljudima iz drugih odjela. Nikad ne znate tko vam može pomoći u napredovanju.

Ne gubite kontrolu

Ukoliko se poslužuje alkohol, popite piće ili dva, ali ne i 12. Iako vas razuzdano pijanstvo i plesanje na uredskom stolu neću uvijek nužno stajati posla, postoji mogućnost kako ćete postati predmet uredskog izrugivanja.

Ne pravite se pametniji od šefa

Čak ako to i jeste, pametne komentare zadržite za sebe i nikako kolegama ne pričajte kako biste vi kompaniju vodili puno uspješnije.

Ne pričajte neprikladne viceve

Iako party možda prolazi u prijateljskoj atmosferi, neki će ljudi ipak zapamtiti vaše neprimjerene komentare.

Ne upucavajte se kolegama

Uredska zabava nije disko klub. Čak i ako mislite kako se radi samo o nedužnom flertu, vaše ponašanje potencijalni je okidač za tužbu zbog seksualnog uznemiravanja.

Napisao

Preporučujemo

Poduzeća

Nord ima novu outlet prodavaonicu u Zagrebu, adresa je Zagrebačka cesta 217, a kupce čeka roba snižena i do 70 posto.

Turizam

U godinu dana, koliko je prošlo otkad je otvorio svoja vrata; Glamping Village Terma Tuhelj postao je prepoznatljiv među ljubiteljima luksuznog odmora, ali i...

Edukacija

Prvi put u Hrvatskoj, od 18. do 19. rujna ove godine, u Zagrebu će se održati potpuno besplatni dvodnevni zdravstveno komunikacijski summit.

Lifestyle

Osjećate konstantan umor, iscrpljenost bez obzira na količinu sna, bezvoljni ste i teže se nosite s radnim zadacima koje ste prije obavljali “kao od...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.