Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Kako se pripremiti za prvi dan na novom poslu?

Zapamtite kako ste već u plusu čim ste izabrani za posao. Samopouzdanje je ključna kvaliteta za uspjeh u karijeri.

Zapamtite kako ste već u plusu čim ste izabrani za posao. Samopouzdanje je ključna kvaliteta za uspjeh u karijeri.

Bez obzira o kakvom je poslu riječ, prvi radni dan stresno je iskustvo koje možete ublažiti ukoliko se na vrijeme pripremite.
Portal Careerone.com.au donosi savjete pomoću kojih ćete ostaviti dobar prvi dojam u novoj radnoj okolini:

Prvi dojam je bitan!

Prvi se utisci o nekom često stječu na temelju jezika i govora tijela. Obucite prikladnu i udobnu odjeću. Provjerite kakav je dress code i nabavite garderobu koju možete lako kombinirati.

Pripremite se!

Potražite sve dostupne informacije o tvrtki. Upoznajte se sa svime što se od vas očekuje kako biste se lakše uhodali i brže ušli u igru.

Imajte samopouzdanja!

Zapamtite kako ste već u plusu čim ste izabrani za posao. Samopouzdanje je ključna kvaliteta za uspjeh u karijeri. Nakon što se u novoj radnoj okolini počnete osjećati ugodno, provjerite možete li i kako unaprijediti procese s ciljem boljeg obavljanja vlastitog posla i izložite ih direktoru. Ostavit ćete dojam nekoga kome je stalo do boljitka tvrtke.

Pažljivo osluškujte

Pomnim osluškivanjem naučit ćete puno o načinu na koji tvrtka funkcionira te lakše izvršiti zadatke koji se od vas očekuju.

Organizirajte vrijeme

Malo tko bar jednom u životu nije radio pod pritiskom rokova. Zadatke izvršavajte u zadanim vremenskim okvirima, počevši od onih najvišeg prioriteta.

U koštac se prvo uhvatite s najtežim zadacima

Ne odgađajte neizbježno. Znati kako posložiti prioritete u svakodnevnom poslu kvaliteta je uspješnih radnika.

Ne zaboravite na zdravlje

Ostati u formi i raditi može biti zahtjevno. Započnite dan zdravim doručkom koji će vas držati sitim do ručka. Pauzu za obrok kombinirajte s kratkom šetnjom tijekom koje ćete barem pola sata zaboraviti na posao.

Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

A sad je i službeno - najbolji teranino ima Destilerija Rossi. Potvrdili su to zadovoljni posjetitelji prvog Teranino festivala nedavno održanog u Balama.

Komunikacija

Svatko tko se bavi prodajom ili uslugama zna da komunikacija u njoj igra važnu ulogu u upravljanju prodajom. 

Edukacija

Posjetitelji ovogodišnjeg Greencajta imat će priliku čuti razmišljanja vodećih europskih autoriteta koji će kroz različite ekspertize pokušati dati odgovor na pitanje kako stvoriti okruženje...

Financije

Iako su više kamatne stope glavni instrument ECB-a za borbu protiv inflacije, one su i teret za gospodarstvo, jer to znači skuplje kredite i...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.