Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Kako vam netko jednostavno može provaliti Facebook putem Androida [Video]

Neki društvene mreže koriste isključivo za komunikaciju i umrežavanje s kolegama i za njih opasnost ne postoji. Ako im netko hakira račun, neće se dogoditi ništa strašno. Drugi pak, primjerice na Facebooku pretjerano izlažu svoje privatne stvari, među kojima najčešće bude i „prljavog rublja“. Upravo zbog njih postoje hakeri – oni koji žele provaliti u nečiju privatnost, često iz puke zabave. Aplikacija FaceNiff za operativni sustav Android vrlo jednostavno omogućava prijavu na tuđi račun, recimo na Facebooku,bez pretjeranog znanja…

Neki društvene mreže koriste isključivo za komunikaciju i umrežavanje s kolegama i za njih opasnost ne postoji. Ako im netko hakira račun, neće se dogoditi ništa strašno. Drugi pak, primjerice na Facebooku pretjerano izlažu svoje privatne stvari, među kojima najčešće bude i „prljavog rublja“. Upravo zbog njih postoje hakeri – oni koji žele provaliti u nečiju privatnost, često iz puke zabave. Aplikacija FaceNiff za operativni sustav Android vrlo jednostavno omogućava prijavu na tuđi račun, recimo na Facebooku,bez pretjeranog znanja...

FaceNiff je aplikacija na Googleovom Androidu koja omogućava prijavu na tuđi Facebook ili Twitter račun bez znanja korisničkog imena i zaporke. Sve što je potrebno jest da su „provalnik“ i „žrtva“ na istoj Wi-Fi mreži.

FaceNiff radi na širokoj paleti uređaja, a ovo su neki od poznatijih: HTC Desire – CM7/MIUI/LeeDroid3, Samsung Galaxy S – Stock/Darky/CM7, Samsung Galaxy Tab – Stock, LG Optimus 3D – Stock, Nexus S – CM7. Ukupno ih je tridesetak. Dokazano provaljuje u Amazon, Facebook, Twitter, YouTube i servis Nasza – Klasa (poljski klon Facebooka), a autor FaceNiffa najavljuje proboj na mnoge druge servise.

Aplikacija je vrlo jednostavna za korištenje, no za njezinu su uporabu ipak potrebna određena znanja i iskustva. Dakle, neće vam baš svatko moći preoteti Facebook korisnički račun pomoću FaceNiffa.

Aplikacija ne provaljuje doslovno u Facebook korisnički račun. Ona čeka da se korisnik sam prijavi, a potom presreće podatke i prikazuje sigurnosne brojke (login ID). Nakon toga „provalnik“ jednim klikom ulazi na vaš Facebook i time vam može preoteti račun, promijeniti podatke i dr.

Najjednostavniji oblik zaštite od FaceNiffa je da svoj Wi-Fi ne dijelite. Ukoliko ste spojeni na određenu javnu mrežu koristite protokol https:// umjesto http://. Dakle umjesto http://www.facebook.com, unesite https://www.facebook.com.

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

Nepoštivanje strogih pravila ove društvene mreže može vas dovesti u probleme - potpunu blokadu ili ograničenje poslovnog računa.

Novosti

Nije prošlo previše vremena, a Zuckerbergova kompanija ponovno je najavila promjene oko postavki i pojedinih kategorijama na mobilnim uređajima.

Komunikacija

Biti javna osoba ima svojih prednosti, uključujući i status na društvenim mrežama gdje njihove objave nisu pod paskom moderatora, no to će uskoro prestati...

Edukacija

Photomath je besplatna aplikacija, koja je jednostavna za upotrebu i koja djeluje kao digitalni instruktor matematike.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.