Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Kakva je slika hrvatskog poreznog obveznika?

Vlada je s telefonske sjednice u ponedjeljak uputila amandmane kojima se brišu odredbe o porezu na dohodak o obveznom podnošenju godišnje porezne prijave za porezne obveznike koji su tijekom poreznog razdoblja ostvarili drugi dohodak.

Vlada je s telefonske sjednice u ponedjeljak uputila amandmane kojima se brišu odredbe o porezu na dohodak o obveznom podnošenju godišnje porezne prijave za porezne obveznike koji su tijekom poreznog razdoblja ostvarili drugi dohodak.

Amandmanima se mijenjaju članci 4., 5., 10. i 12. Konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak.

‘Strateškim mjerama Vlada potiče razvoj gospodarstva, ali i vodi brigu o najosjetljivijim skupinama stanovništva. Pritom je neophodno uvažavati ustavno načelo o ravnomjernosti poreznog opterećenja, kao i načela jednakosti i pravednosti, na način da osobe s većom gospodarskom snagom snose i veće porezno opterećenje’, priopćila je Vlada.

Odredba o obveznom podnošenju godišnje prijave za ostvareni drugi dohodak još će se podrobnije razmotriti, provest će se daljnje opsežne analize, osobito analize temeljene na statističkih podacima dobivenim iz Obrasca JOPPD koji se počinje primjenjivati od 1. siječnja 2014. jer će on obuhvatiti veliki opseg oporezivih i neoporezivih primitaka te omogućiti kvalitetniju sliku porezne snage poreznog obveznika, navodi Vlada, dodajući da će se ‘posebna analiza usmjeriti i na postojeće razine porezne osnovice te na sustav obveznih doprinosa u dijelu drugog dohotka, uvažavajući pri tome, kao i do sada, mišljenja i prijedloge drugih resornih ministarstava, kao i svih zainteresiranih strana, ekonomskih stručnjaka, udruženja i socijalnih partnera’.

Amandmani su objavljeni na web-stranici Vlade Republike Hrvatske.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.