Kakvi se poslovi nude visokoobrazovanima?

Kakvi se poslovi nude visokoobrazovanima?

Prema podacima portala MojPosao.net do svibnja 2014. objavljeno je 3.590 oglasa u kojima se traže kandidati sa višom ili visokom stručnom spremom, što je 10% više nego prošle godine.

Poslodavci u navedenim oglasima najčešće traže programere, knjigovođe i prodajne predstavnike, a obzirom na mjesto rada najčešće se radi o poslu na području Zagreba, Splita i Rijeke.

Poslodavci od potencijalnih zaposlenika očekuju poznavanje stranih jezika, i to ponajviše engleskog koji je naveden kao uvjet u čak 74% oglasa. Također, izuzetno je bitno i poznavanje rada na računalu – 59% poslodavaca navodi taj uvjet u oglasima za visokoobrazovane djelatnike.

Većina poslodavaca nudi ugovor na neodređeno (72%), a po pitanju iskustva očekuje se u 59% oglasa i to u prosječnom trajanju od 3 godine i 4 mjeseci.

Što se plaće tiče, zaposlenici s višom ili visokom stručnom spremom imaju 29% veću plaću od prosječne hrvatske plaće, točnije ona iznosi 6.897 kuna.

Trenutno se na portalu MojPosao.net nudi više od 300 oglasa za tražitelje posla s višom i visokom stručnom spremom, a izdvajamo sljedeća:

Tvrtka iz Zagreba traži programera (m/ž)za stalni radni odnos, a očekuje se izvrsno C# programskog jezika. Ujedno poželjno je poželjno poznavanje ASP.Net tehnologije.

Ukoliko imate odlične komunikacijske sposobnosti, godinu dana iskustva na poslovima komercijalista te vam odgovara Rijeka kao mjesto rada, prijavite se na putem linka. 

Ustanova za zdravstvenu skrb na području Dubrovnika zapošljava medicinskog tehničara (m/ž) s položenim stručnim ispitom.

BIOS društvo s ograničenom odgovornošću za poljoprivredu i trgovinu ima otvoren natječaj za Voditelja prijema, otpreme robe i smjene (m/ž). Od kandidata se očekuje 2 godine relevantnog iskustva i studij agronomije ili ekonomije. Prijaviti se možete putem linka.

Podijeli

Odgovori

Top