Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Katastrofalan gubitak tjera Barclays na ukidanje barem 3.700 radnih mjesta

“Ponašanje koje je tijekom godine punilo naslovnice rezultat je 20-godišnjeg razdoblja tijekom kojeg je taj sektor postao preagresivan, suviše usmjeren na kratkoročnu dobit i previše distanciran od potreba kupaca i klijenata i od šireg društva”, naveo je izvršni direktor Antony Jenkins.

"Ponašanje koje je tijekom godine punilo naslovnice rezultat je 20-godišnjeg razdoblja tijekom kojeg je taj sektor postao preagresivan, suviše usmjeren na kratkoročnu dobit i previše distanciran od potreba kupaca i klijenata i od šireg društva", naveo je izvršni direktor Antony Jenkins.

Britanska banka Barclays izvijestila je u utorak da će u ovoj godini ukinuti najmanje 3.700 radnih mjesta, te da je 2012. zaključila s neto gubitkom zbog skandala s namještanjem libora.

Barclays najavljuje da će “smanjiti broj zaposlenih u cijeloj grupi za najmanje 3.700, uključujući njih 1.800 u odjelu korporativnog i investicijskog bankarstva i 1.900 u europskom poslovanju s građanima i poduzećima. Barclays zapošljava 140.000 djelatnika.

Banka je u 2012. poslovala s gubitkom nakon poreza od 1,04 milijarde funti (1,22 milijarde eura), u usporedbi s neto dobiti od tri milijarde funti u godini ranije.

“Nema sumnje da je 2012. bila teška godina za Barclays i cjelokupni bankovni sektor”, kazao je izvršni direktor Antony Jenkins, koji je doveden kako bi pomogao zajmodavcu da se stabilizira nakon skandala oko libora.

“Ponašanje koje je tijekom godine punilo naslovnice rezultat je 20-godišnjeg razdoblja tijekom kojeg je taj sektor postao preagresivan, suviše usmjeren na kratkoročnu dobit i previše distanciran od potreba kupaca i klijenata i od šireg društva”, naveo je Jenkins.

“Barclays nije bio imun na utjecaj tih trendova, pa je u 2012. zbog toga stradao naš ugled. Promjena je potrebna, kako u bankarskoj industriji u cjelini tako i u Barclaysu”, dodao je Jenkins u priopćenju.

Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Istraživanja globalnih trendova na tržištu rada pokazuju i kako će uskoro više od 100 milijuna ljudi diljem svijeta raditi izvan ureda. 

Financije

Upravo je pad BDP-a dva kvartala za redom uvriježeni kriterij prema kojemu se određuje je li neko gospodarstvo ušlo u recesiju pa je opravdano...

DOP

Valamar je europski lider na polju održivog turizma, a svojom novom kampanjom „Easy as one, two, tree“ poziva goste da smanje svoj ugljični otisak...

DOP

Eko punionice u 12 prodavaonica dm-a kupcima omogućuju da odgovarajuću bocu pune deterdžentima koji su veganski, ne sadrže sulfate te su 100 posto biorazgradivi...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.