Kazahstan je prilika za hrvatske građevinare

Kazahstan je prilika za hrvatske građevinare

Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova organizirala je posjet hrvatskog gospodarskog izaslanstva Kazahstanu, u kojem je sudjelovalo desetak hrvatskih tvrtki iz sektora brodogradnje, farmaceutike, proizvodnje i distribucije medicinskih proizvoda i opreme, prehrambene industrije, proizvodnje opreme za restorane i hotele i graditeljstvo, izvijestili su iz HGK.

Održan je Kazahstansko-hrvatski gospodarski forum u Nacionalno-industrijskoj komori Kazahstana, skup je otvorio Azat Peruasev, predsjednik te komore, koji je izrazio zadovoljstvo nastavkom suradnje s hrvatskim institucijama i čvršćim povezivanjem kazahstanskih i hrvatskih gospodarstvenika.

Zamjenik ministrice vanjskih poslova Joško Klisović istaknuo je da mnoge hrvatske tvrtke iskazuju zanimanje za poslovanje s Kazahstanom i stoga je ovaj forum priprema za nastavak suradnje ne samo zastupljenih djelatnosti, nego i drugih gospodarskih grana i poslovnih subjekata.

Kao jedan od važnih gospodarskih potencijala istaknuo je hrvatske građevinske tvrtke koje bi se svojim svjetskim poslovnim iskustvom mogle uključiti u izgradnju nekih od mnogih infrastrukturnih projekata.

Potpredsjednica HGK Vesna Trnokop Tanta predstavila je dosadašnje aktivnosti Komore usmjerene na jačanje gospodarske suradnje dviju zemalja te je dala prikaz hrvatskog gospodarstva i potencijalno perspektivnih sektora.

U sklopu Foruma Yerlan Khairov, predsjednik Komiteta za investicije pri kazahstanskom Ministarstvu industrije i novih tehnologija, predstavio je mogućnosti poslovanja u toj zemlji, a održani su i poslovni razgovori kazahstanskih i hrvatskih gospodarstvenika.

Zajednički je zaključak predstavnika MVEP-a i HGK da je ovaj forum podloga za izgradnju budućih gospodarskih projekata Kazahstana i Hrvatske, a kao potvrda toga najava je kazahstanske strane da će s velikim gospodarskim izaslanstvom u rujnu ove godine posjetiti Hrvatsku, izvijestili su iz HGK.

Podijeli

Odgovori

Top