Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

KentBanci potvrđen „A-„ dugoročni i „A-1“ kratkoročni kreditni rejting

Međunarodni rejtinzi u deviznoj i lokalnoj valuti KentBanke podignuti su na ‘BBB’ kao odraz povećanja kreditnog rejtinga dodijeljenog Hrvatskoj.

Kao odraz kontinuiranog poboljšanja kvalitete i strukture bilance KentBanci je potvrđen dugoročni kreditni rejting ‘A-‘ i kratkoročni kreditni rejting ‘A-1’ uz ‘stabilne’ izglede za oba rejtinga. Rejting je potvrdio JCR Eurasia Rating, međunarodna institucija za kreditni rejting usmjerena na tržište Euroazije. Međunarodni rejtinzi u deviznoj i lokalnoj valuti KentBanke podignuti su na ‘BBB’ kao odraz povećanja kreditnog rejtinga dodijeljenog Hrvatskoj.

Banka je orijentirana ka poslovanju s građanima te malim i srednjim poduzetnicima, a najveća prednost predstavlja njen fokus na brzinu i fleksibilnosti te potpuna posvećenost klijentima. Na hrvatskom tržištu s pet velikih, a ukupno 20 banaka, KentBank je pozicionirana u segmentu male banke. Banka je poboljšala svoju neto kamatnu maržu, održavajući kvalitetu imovine i smanjujući troškove financiranja većim udjelom u depozitima po viđenju, premda trenutačne okolnosti pandemije imaju velik utjecaj na realno gospodarstvo i financijska tržišta te su značajno poremetile trendove u bankarskom sustavu u cijelom svijetu.

Mjere koje su poduzela nadzorna tijela, a posebno Hrvatska narodna banka (HNB) olakšale su likvidnost i pomogle bankama sačuvati kvalitetu imovine i standarde kreditiranja. Operativni troškovi i troškovi rezerviranja, zajedno sa strukturnim izazovima u sektoru, i dalje predstavljaju velik izazov.

Dodijeljeni kreditni rejting i stabilni izgledi, rezultat su samostalnog kreditnog profila Banke, potpore dioničara i makroekonomske pozadine koju trenutačno uglavnom oblikuje pandemija. Iako se očekuju određeni pritisci na troškove rezerviranja i potencijalne teškoće u odobravanju zajmova zbog zabrinutosti oko upravljanja rizikom, visoka likvidnost i adekvatnost kapitala KentBanke trebali bi umanjiti potencijalne negativne rizike. „Ponosni smo što je agencija JCR Eurasia Rating prepoznala naš trud. Vjerujem kako možemo postići još bolji uspjeh u nadolazećoj godini ma kako izazovna bila,“ izjavio je Hasan Ecesoy, predsjednik Uprave KentBanke.

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.