KentBanka nastavlja s pozitivnim rezultatima u 2018.

turkish desk

KentBank nastavlja trend ostvarivanja pozitivnih rezultata te je tako drugi kvartal završila s ukupnom aktivom od 2,2 milijarde kuna, dok je dobit iznosila 5,1 milijuna kuna.

Nerevidirani podaci na kraju drugog kvartala ove godine pokazali su da je aktiva porasla za 6%, krediti za 5% i depoziti za 7%, a ulaganja u vrijednosne papire smanjena su za 19%.

KentBank u 2018. godini bilježi uspješnost i u segmentu poslovanja s malim i srednjim poduzetnicima, koji bilježi porast u kreditima veći od 20%.

U prvih šest mjeseci ove godine KentBank bilježi porast oročenih depozita od 8% te porast računa od 8% što je ukupno 28.600 otvorenih računa.

Ivo Bilić

Ivo Bilić, Predsjednik Uprave KentBanke izjavio je: „Sve ove aktivnosti utjecale su na ostvarenje pozitivnog rezultata u prvih šest mjeseci 2018. godine. Fokusiramo se na kontinuirani rast portfelja proizvoda i usluga uz očuvanje kvalitete kreditnog portfelja te na povećanje broja klijenata.

KentBanka i dalje ima stopu problematičnih kredita nižu od bankarskog sektora, uz jedan od najviših omjera pokrivenosti na hrvatskom financijskom tržištu.

Podijeli

Odgovori

Top