Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Kitesurfing [FOTO]

Udobno zavaljeni na plaži, pogledom skrivenim iza najdražih sunčanih naočala pretražujete horizont tražeći točku na kojoj će vam misli odlutati u nove pustolovine.

Udobno zavaljeni na plaži, pogledom skrivenim iza najdražih sunčanih naočala pretražujete horizont tražeći točku na kojoj će vam misli odlutati u nove pustolovine.

Odjednom silueta užetom povezana s nečim što vam izgleda kao čudni padobran, izvede vrtoglave vratolomije nekoliko metara iznad površine vode. Ako vam je srce brže zakucalo, a tijelo doživjelo navalu adrenalina zamišljajući sebe kao izvodite slične figure iznad vode velika je vjerojatnost da ste sljedeća osoba koja će se `navući´na kitesurfing.

Ukoliko ste ljubitelj esktremnih vodenih sportova i iz sezone u sezonu tražite neku novu adrenalinsku injekciju, kitesurfing je pravi izbor za vas, a ljetni dvobroj lifestyle magazina Lider trenda.

Mjesto u kojem ćete doznati sve o njemu. Riječ je o relativno novom sportu u kojem vozač (kajter) upravlja zmajem (kajtom) koji mu služi kao jedro da bi uz pomoć snage vjetra glisirao na dasci. Već je iz te jednostavne definicije kitesurfinga lako zaključiti da je riječ o sportu koji kombinira vožnju zmajem i surfanje na dasci. A uz njih vam za uživanje u tom ekstremnom sportu treba još samo velika vodena površina i mjesto u zraku.

Kitesurferi stoje na kiteboardu s nogama u vezovima i koriste snagu zmaja visoko u zraku koji ih podiže na površinu vode i potom vuče po njoj. Osim vožnje omogućava im i izvođenje različitih akrobacija. Nakon što se vine u zrak, kitesurfer u njemu dulje boravi (hang time), a potom slijedi spuštanje u kojem ima mjesta i za akrobatske vratolomije.

Kako je nastao ovaj sport, koja vam je oprema potrebna te gdje u Hrvatskoj možete krenuti u novu adrenalinsku avanturu doznajte u Lider trendu, lifestyle magazinu za kulturu življenja. Kupce Lider trenda očekuje i dar – Hippy Garden torba za plažu, a koje vas još uzbudljive teme čekaju u vrućem ljetnom izdanju lifestyle magazina pročitajte OVDJE.

 

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

No, koje su to konkretno vještine koje sačinjavaju kvalitetnog lidera? 

Upravljanje biznisom

Danas, u doba sve češćih promjena, ključno je poznavati različite vještine kako biste od različitih ljudi dobili ono najbolje, ista situacija je i sa...

Edukacija

O vrućoj jeseni svakako će biti govora i na tradicionalnom Liderovom skupu Dan velikih planova, koji će se 21. rujna održati u Velikoj kongresnoj...

Ljudski resursi

Snažan vođa je vizionar koji ohrabruje druge, potiče ih da sami preuzimaju odgovornost i budu kreativni.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.