Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

Ključni savjeti za pronalazak posla u inozemstvu

pixabay.com

U zadnje vrijeme je odlazak u inozemstvu zbog posla svakodnevna pojava, no to ne znači da je proces pronalaska posla  jednostavan i da mu možete pristupiti bezbrižno.

Kod potrage posla u inozemstvu, potrebno je:

  1. Prilagodite svoj životopis zemlji u kojoj želite raditi – format životopisa ovisi o poslovnoj kulturi zemlje, stoga prilagodite svoj životopis kako ne biste bili ‘diskvalificirani’. Primjerice u Njemačkoj je standard da životopis sadrži fotografiju, dok je popis hobija ‘omražen’. Ako se odlučite za potragu posla u Australiji istaknite u svom životopisu društvenu angažiranost, dok kod Šveđana najbolje ‘prolaze’ životopisi bogati iskustvom u dodatnim poslovima.
  2. Oblikujte svoj profesionalni profil – društvene mreže sve su više referentna točka za provjeru kandidata stoga nemojte zaboraviti svoj online životopis. Također pripazite na informacije koje dijelite na društvenim mrežama. Poslodavcima je bitno jesu li njihovi kandidati u privatno vrijeme pozitivne osobe i koje su im vrijednosti bitne.
  3. Istražite stranog poslodavca – budući da je odlazak u inozemstvo svojevrsni put ‘u nepoznato’ svakako dobro istražite željenog poslodavca. Postoje razni forumi gdje možete upoznati ljude koji već imaju iskustvo rada u inozemstvu i gdje možete naći preporuke za regionalne agencije koje posreduju u zapošljavanju.
  4. Osvježiti svoje znanje stranih jezika – najčešći uvjet, osim radnog iskustva, je (izvrsno) poznavanje jezika. Posjetite EduCentar i kroz zanimljive testove provjerite ili osvježite svoje znanje.
  5. Prijavljujte se na provjerene oglase – trenutno je na MojPosao aktivno više od 1200 oglasa za rad u regiji i diljem svijeta. Birajte prepoznate portale za oglašavanje slobodnih radnim mjesta.


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.