Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Kod njih želite raditi: Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj

Najboljim poslodavcima nagrade su dodijeljene na temelju rezultata istraživanja koje je portal MojPosao proveo između veljače i svibnja 2012., među više od 3.000 zaposlenika. Cilj istraživanja je doznati u kojim je tvrtkama danas, prema ocjenama samih zaposlenika, najbolje raditi.

Najboljim poslodavcima nagrade su dodijeljene na temelju rezultata istraživanja koje je portal MojPosao proveo između veljače i svibnja 2012., među više od 3.000 zaposlenika. Cilj istraživanja je doznati u kojim je tvrtkama danas, prema ocjenama samih zaposlenika, najbolje raditi.

METRO Cash & Carry, DHL International i RED BULL ADRIA najbolji su poslodavci u Hrvatskoj. Valamar hoteli i ljetovališta primili su priznanje za Najbolju praksu s područja upravljanja ljudskim potencijalima. Apatinska pivara Apatin, DHL International Beograd i Nordeus najbolji su poslodavci u regiji.

Najboljim poslodavcima nagrade su dodijeljene na temelju rezultata istraživanja koje je portal MojPosao proveo između veljače i svibnja 2012., među više od 3.000 zaposlenika. Cilj istraživanja koje se provodi šestu godinu za redom je doznati u kojim je tvrtkama danas, prema ocjenama samih zaposlenika, najbolje raditi.

Po prvi puta dodijeljena su i priznanja najboljim poslodavcima u regiji, u suradnji s vodećim portalima za zapošljavanje u Srbiji – Infostud.com te Bosni i Hercegovini – Posao.ba. U istraživanju, u Hrvatskoj i regiji, sudjelovalo je gotovo 100 tvrtki.

Iako ove godine hrvatske tvrtke nisu ponijele titulu najboljeg poslodavca u regiji, prosječno zadovoljstvo zaposlenih u Hrvatskoj općenito je više nego u Srbiji. Pa ipak, tvrtke iz Srbije osvojile su regionalne nagrade jer njihove ocjene značajno odstupaju od prosjeka za tamošnje tvrtke.

Kada analiziramo rezultate hrvatskog istraživanja o najboljim poslodavcima, kod svih tvrtki, bez obzira na veličinu, najbolje je ocijenjena kategorija ‘Lojalnost’, dok su slabije ocijenjene kategorije ‘Korporativna komunikacija’ te ‘Organizacija rada’.

Najbolji hrvatski poslodavci u kategoriji velikih tvrtki od prosjeka najviše odskaču u kategoriji ‘Razvojne mogućnosti’, dok najbolji poslodavci kod srednjih tvrtki od prosjeka najviše odskaču u kategoriji ‘Korporativne komunikacije’. Top tri male tvrtke u Hrvatskoj od ostatka odskaču u kategoriji ‘Međuljudski odnosi’.

Osim nagrada za najbolje poslodavce, dodijeljene su i nagrade trima tvrtkama koje primjenjuju najbolje HR prakse i koje su realizirale uspješne projekte s područja upravljanja ljudskim potencijalima u Hrvatskoj. Te tvrtke ostvaruju zavidnu razinu upravljanja ljudskim potencijalima, potiču razvoj i zaposlenicima osiguravaju priliku za učenje i stručno usavršavanje.

Najbolji poslodavci u Hrvatskoj u kategoriji velikih tvrtki (s 251 ili više zaposlenih) za 2012. godinu su:

1. METRO Cash & Carry d.o.o.
2. dm-drogerie markt d.o.o.
3. Kozmo d.o.o. za trgovinu i usluge

Najbolji poslodavci u Hrvatskoj u kategoriji srednjih tvrtki (s više od 50 i manje od 250 zaposlenih) za 2012. godinu su:

1.DHL International d.o.o.
2. Deichmann trgovina obućom d.o.o.
3. RASCO d.o.o.

Najbolji poslodavci u Hrvatskoj u kategoriji malih tvrtki (s više od 20 i manje od 50 zaposlenih) za 2012. godinu su:

1. RED BULL ADRIA d.o.o.
2. Agro Simpa d.o.o.
3. Omega software d.o.o.

Kao najbolji poslodavci u regiji za 2012. godinu proglašeni su:

1. Apatinska pivara Apatin d.o.o. (u kategoriji velikih tvrtki)
2. DHL International Beograd d.o.o. (u kategoriji srednjih tvrtki)
3. Nordeus d.o.o. (u kategoriji malih tvrtki)

Dobitnici nagrade za Najbolje HR prakse za 2012. godinu su:

1. Valamar hoteli i ljetovališta d.o.o. za projekt “Valamar akademija za buduće direktore hotela i voditelje odjela u hotelu”
2. Podravka d.d. za projekt “Razvoj HR funkcije u internacionalnim poduzećima: HR za neHR-ovce”
3. Pliva Hrvatska d.o.o.  za projekt “G-Top proces upravljanja učinkom”

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Kroz dva dana održavanja sajma studenti mogu poslušati 24 zanimljiva talka i sudjelovati na 16 radionica.

Ljudski resursi

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i...

Ljudski resursi

U PLIVI ističu da veliku važnost pridaju razvoju svojih zaposlenika, pa tako kontinuirano postoje dostupni različiti oblici edukacija, predavanja i online sadržaja za učenje.

Izdvojeno

Stopa bolovanja u Hrvatskoj raste, baš kao i ukupan broj dana koje godišnje provedemo kod kuće zbog privremene nesposobnosti za rad, a svaki četvrti...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.