Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Niste sigurni što da radite sa svojim životom?

Kada ste bili mali, vjerojatno ste točno znali što želite biti kad odrastete.

Kada ste bili mali, vjerojatno ste točno znali što želite biti kad odrastete. Međutim, s godinama se ta jasna slika naše budućnosti počinje mutiti, pa mnogi stignu do odlučujućih godina u životu, a još uvijek ne znaju što žele raditi i čime se baviti.

Jedna od mogućnosti je prihvatiti posao koji se nameće i koji plaća račune, ali istraživanja pokazuju da u nekom periodu takve osobe gorko zažale.

Druga mogućnost je da radite na svom talentu i viziji. “Što trebam raditi?” je pitanje koje svaki poduzetnik sebi postavlja u nekom trenutku. Ako se s izazovom suočite sa znatiželjom i stavom da možete nešto uraditi, to će pokrenuti vašu karijeru”, piše Branson.

Bez obzira na to je ste li zaposlenik ili osnivač, njegov recept je isti. Uzmite olovku i papir i odgovorite na sljedeća dva jednostavna pitanja:

Što volim?

“Napravite listu stvari koje vas zanimaju. Nije važno jesu li to predmeti, ili posao, trivijalni ili ne, ili ako vam se ne čini da vode ka poduzetničkoj ideji – netko bi od toga mogao pokrenuti posao”, objašnjava.

Napredni poduzetnici mogu razmisliti koji bi se interesi mogli uskladiti s industrijom kojoj treba poboljšanje. Na primjer, Bill Gates tvrdi da ćete najvjerojatnije postati vrlo uspješni u onome što ste iz zabave radili u srednjoj školi.

Što ne volim?

Za poduzetnike smetnje mogu biti moćan izvor startup ideja. Uostalom, ako vās muči, najvjerojatnije muči i druge ljude, pa će rješenje problema dobro doći.

“Mnogi biznisi Virgin Atlantica su doživjeli ekspanziju zbog ogorčenja zaposlenih koje su izazvale greške druge kompanije”, svjedoči Branson.

Zvuči veoma jednostavno, ali je i vrlo koristan podsjetnik da shvatite da vas ništa čarobno neće natjerati da uzmete svoj život u svoje ruke. Istina je i jednostavna i teška. Tražite u srcu ono što vas zaista pokreće i to je jedini način.

…i onda eksperimentirajte

Što je sljedeće? “Odvojite malo vremena za razmišljanje o tome možete li postupiti prema ovim stavkama kako biste svijet učinili boljim mjestom za sebe”, piše Branson,

Jednom kada postavite hipoteze o tome kako treba izgledati vaša karijera, trebate razmišljati poput znanstvenika i svoje ideje potvrdite eksperimentima. Ili Bransonovim riječima: “Vrijeme je da počnete da testirate svoje ideje”.

Izvori manager.ba/bizlife.rs

Preporučujemo

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.