Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Slobodna zanimanja i obrti

Koji se obrti smiju obavljati u stambenim prostorijama?

Obrtniku u obavljanju obrta po zakonu smiju pomagati članovi obiteljskoga kućanstva – bračni drug, djeca, roditelji, usvojenici, usvojitelji, pastorčad i osobe koje je obrtnik dužan izdržavati. Oni mogu raditi u specijaliziranoj radionici, ali to ni u kom slučaju nije uvjet za sve djelatnosti. Bitna je prednost obrta naime u tome što je većinu moguće obavljati u vlastitoj kući.

Obrtniku u obavljanju obrta po zakonu smiju pomagati članovi obiteljskoga kućanstva - bračni drug, djeca, roditelji, usvojenici, usvojitelji, pastorčad i osobe koje je obrtnik dužan izdržavati. Oni mogu raditi u specijaliziranoj radionici, ali to ni u kom slučaju nije uvjet za sve djelatnosti. Bitna je prednost obrta naime u tome što je većinu moguće obavljati u vlastitoj kući.

Osim drugih prednosti kao što su slobodan uvoz i izvoz proizvoda i usluga, jednostavno knjigovodstvo, kraće vrijeme potrebno za registraciju, mali troškovi otvaranja, pomoć članova kućanstva te što obrtniku nije potreban temeljni kapital i što mu je dopušteno obavljati svaku djelatnost koja nije zabranjena zakonom – obrt ima još jednu bitnu pogodnost: moguće ga je obavljati u vlastitu domu.

Izrađivati možete gotovo sve…

Popis koji obuhvaća djelatnosti što se smiju obavljati u stambenim prostorijama doista je dug, a mi ćemo navesti samo dio. Možda vas to navede da razmislite o promjeni zanimanja.

Dakle, posrijedi može biti ručna izrada gotovih tekstilnih proizvoda, izrada ukrasnog pribora, izrada čipki ili pletenih i kukičanih pulovera, jakni, prsluka…, izrada po mjeri odjeće od kože i sličnih materijala – šivanje po mjeri, izrada steznika i pojaseva, izrada šešira i kapa, izrada ostalih odjevnih predmeta: rukavica, kapa, šalova, kravata…, izrada krznenih pokrivala za glavu i ostalih sličnih predmeta, izrada nemetalnih remena za satove, izrada gornjih dijelova obuće i papuča, izrada okvira za slike, slikanje na staklu, izrada raznih sjenila za svjetiljke, oslikavanje figura i drugih ukrasnih keramičkih predmeta, izrada lutaka i odjeće za njih, izrada životinjskih igračaka, izrada dugmadi i raznih suvenira, popravak električnih aparata za kućanstvo (radiooprema, televizijska oprema, audiooprema, videooprema), precizni mehaničarski popravci optičkih instrumenata, popravak satova i nakita, krpanje i manje prepravljanje odjeće…

… a raditi možete i na računalu

No to nije sve. Popis obuhvaća i savjetovanje o hardveru i softveru, računovodstvene i knjigovodstvene poslove te porezno savjetovanje, istraživanje tržišta i ispitivanje javnoga mnijenja, arhitektonsko savjetovanje i druge poslove, izradu nacrta strojeva i industrijskih pogona, inženjering, projektni menadžment i projektiranje u arhitekturi i građevinarstvu, prevođenje, poslovno posredovanje, modno dizajniranje, masažu lica, pedikiranje, manikiranje, šminkanje…

Znači, ne možete reći kako nema mogućnosti za unosan posao. Vi ste na potezu.

Napisao

Pročitajte još:

Nekretnine

Kupnja kvalitetne nekretnine na dobroj lokaciji uvijek je bila dobra investicija, s obzirom da se takve mogu brzo iznajmiti ili prodati.

Komentari

Bliži se kraj nastavne godine, a time i donošenje važne odluke za tisuće osmaša diljem Hrvatske – koju srednju upisati. Tim povodom razgovarali smo...

Lifestyle

Stvari oko nas imaju jedan nedostatak - brzo se akumuliraju.

Nekretnine

Iako statistika cijena ide u prilog kupnji kuće, stanovi su većini kupaca i dalje primarna opcija.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.