Koliko je plaćena kućanica?

kućanica

Kako često čujemo, biti majka i kućanica nije lak posao budući da zahtijeva cjelodnevni napor koji podrazumijeva kuhanje, pranje, čišćenje, nama mrsko peglanje, brigu o djeci i obavljanje niza drugih aktivnosti i sve to besplatno. Nije čak ni minimalac!

Američki Nacionalni ured za ekonomska istraživanja je želio saznati koliko bi one zarađivale kada bi im se taj trud plaćao i u suradnji sa stručnjacima Sveučilišta Teksasa izračunao da bi njihova plaća iznosila oko 52.000 dolara godišnje, pročitali smo na bljesak.info.

Da bi došli do tog rezultata, autori studije su tijekom 10 godina pratili nekoliko obitelji, ocjenjujući svakodnevne zadatke koje su obavljali vodeći brigu o djeci i kući.

Tom problematikom se pozabavio i američki internet portal Salary.com koji je proveo anketu među više od šest tisuća žena.

Studijom je utvrđeno da žene rade u prosjeku 94 sati tjedno i, uzevši u obzir cijenu satnice kućnih pomoćnica i kuharica,  trebale bi zaraditi oko 8.000 dolara mjesečno.

Ako uzmemo u obzir i da su neke od žena zaposlene, te ako ulozi domaćice dodamo i redovnu plaću, njihova godišnja primanja bi bila daleko veća.

Podijeli

Odgovori

Top