Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Koliko otkriva govor tijela na razgovoru za posao

Govor tijela otkriva puno u svakodnevnom životu i kontaktu s ljudima, pa tako i na razgovoru za posao.

Govor tijela otkriva puno u svakodnevnom životu i kontaktu s ljudima, pa tako i na razgovoru za posao.

Govor tijela otkriva puno u svakodnevnom životu i kontaktu s ljudima, pa tako i na razgovoru za posao. Osim dobrog životopisa, iskustva i vještina, na razgovorima za posao od presudne važnosti govor tijela, o kojem često uopće ne razmišljamo. Business Insider, uz pomoć stručnjakinje Tonyje Reiman, donosi nekoliko čestih pogrešaka u govoru tijela koje je potrebno osvjestiti i izbjegavati na intervjuima. U suprotnom, šanse za dobivanje željenog posla mogu se drastično smanjiti.

Evo koje su najčešće greške koje vas mogu koštati željenog posla:

Loše držanje tijela

Poza tijela šalje poruku o razini samopouzdanja (ili nedostatku istog). Izbjegavajte pogrbljenost i držite uspravan položaj glave i ramena.

Loše rukovanje

Mlak stisak ruke ostavit će loš dojam, ali nije dobro forsirati niti prečvrsto rukovanje, jer ono sugerira kako se želite osjećati nadmoćno. Rukovanje treba biti prirodno i na razgovoru za posao nemojte prvi ponuditi ruku, nego čekajte da to najprije učini vaš sugovornik.

Znojni dlanovi

Ne treba posebno naglašavati kako znojni dlanovi šalju poruku nesigurnosti i nervoze. Problem se može riješiti ako prije intervjua ruke dobro isperete hladnom vodom.

Izbjegavanje kontakta očima

Možda to nije uvijek lako, ali sugovornika biste trebali povremeno gledati u oči. Izbjegavanje pogleda može sugerirati da ste nesigurni, lažete ili ne znate pravi odgovor na pitanje.

Vrpoljenje

Igranje s kosom, stalno dodirivanje lica i slične radnje mogu odvlačiti pažnju sugovorniku na intervjuu. Također, na taj način djelujete kao da nemate samokontrole.

Kretnje koje sugeriraju da ste nezainteresirani i smeteni

Izbjegavajte često premještanje u stolici i nekontroliranu promjenu položaja nogu. Time šaljete poruku da se dosađujete.

Nedostatak osmijeha

Osmijeh demonstrira samouvjerenost, otvorenost, toplinu i energičnost. Bez osmijeha djelujete hladno, namrgođeno i ravnodušno, što vas sigurno ne čini pretjerano poželjnim kandidatom za posao.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.