Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Koliko vas godina dijeli od najviše zarade?

Žene dosegnu najvišu zaradu s 34 godine, muškarcima plaća raste do 50.

Žene dosegnu najvišu zaradu s 34 godine, muškarcima plaća raste do 50.

Rezultati najnovijih istraživanja otkrivaju da rodni jaz u plaćama gotovo i ne postoji do 30. godine života, ali ukazuju i na različit trend porasta plaće i vrhunca zarade kod žena i muškaraca.

U izvještaju UK Wages Over the Past Four Decades navodi se da žene u prosjeku dosegnu najvišu zaradu u dobi od 34 godine, dok muškarcima plaća raste do 50. godine. Prosječno, oba spola svoju najveću privrednu moć stječu u dobi od 38 godina.

Osim rodnom diskriminacijom, ova razlika objašnjava se i činjenicom da nakon poroda žene često počinju raditi na pola radnog vremena.

Globalna je kriza zadnjih godina ostavila svoj trag na plaćama radnika, pa su tako radnici u svojim 20-ima prošle godine zarađivali u prosjeku 20% manje nego njihovi vršnjaci 2009. godine.

Napisao

Pročitajte još:

Marketing i prodaja

Kako uvjeriti ljude da ste najbolji za ono što im je potrebno i kako uspješno reklamirati svoj posao?

Poduzeća

PlanRadar, softver za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji kojeg koristi više od 120 000 profesionalaca diljem svijeta, ostvario je ostvario je stabilan...

Poduzeća

Inovativnim i kvalitetnim HR praksama Procter & Gamble ponovno je zadovoljio kriterije nezavisnih HR stručnjaka te tako obnovio titulu nositelja certifikata Poslodavac Partner.

Komunikacija

Važno je u takvim situacijama ostati miran i ne dopustiti da situacija eskalira.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.