Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Koliko vas godina dijeli od najviše zarade?

Žene dosegnu najvišu zaradu s 34 godine, muškarcima plaća raste do 50.

Žene dosegnu najvišu zaradu s 34 godine, muškarcima plaća raste do 50.

Rezultati najnovijih istraživanja otkrivaju da rodni jaz u plaćama gotovo i ne postoji do 30. godine života, ali ukazuju i na različit trend porasta plaće i vrhunca zarade kod žena i muškaraca.

U izvještaju UK Wages Over the Past Four Decades navodi se da žene u prosjeku dosegnu najvišu zaradu u dobi od 34 godine, dok muškarcima plaća raste do 50. godine. Prosječno, oba spola svoju najveću privrednu moć stječu u dobi od 38 godina.

Osim rodnom diskriminacijom, ova razlika objašnjava se i činjenicom da nakon poroda žene često počinju raditi na pola radnog vremena.

Globalna je kriza zadnjih godina ostavila svoj trag na plaćama radnika, pa su tako radnici u svojim 20-ima prošle godine zarađivali u prosjeku 20% manje nego njihovi vršnjaci 2009. godine.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.