Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Koliko vas godina dijeli od najviše zarade?

Žene dosegnu najvišu zaradu s 34 godine, muškarcima plaća raste do 50.

Žene dosegnu najvišu zaradu s 34 godine, muškarcima plaća raste do 50.

Rezultati najnovijih istraživanja otkrivaju da rodni jaz u plaćama gotovo i ne postoji do 30. godine života, ali ukazuju i na različit trend porasta plaće i vrhunca zarade kod žena i muškaraca.

U izvještaju UK Wages Over the Past Four Decades navodi se da žene u prosjeku dosegnu najvišu zaradu u dobi od 34 godine, dok muškarcima plaća raste do 50. godine. Prosječno, oba spola svoju najveću privrednu moć stječu u dobi od 38 godina.

Osim rodnom diskriminacijom, ova razlika objašnjava se i činjenicom da nakon poroda žene često počinju raditi na pola radnog vremena.

Globalna je kriza zadnjih godina ostavila svoj trag na plaćama radnika, pa su tako radnici u svojim 20-ima prošle godine zarađivali u prosjeku 20% manje nego njihovi vršnjaci 2009. godine.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.