Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Korupciji nema kraja: 350 liječnika u palo u akciji Hipokrat

USKOK je priveo čelnika farmaceutske tvrtke “Farmal” iz Ludbrega te liječnike koje se povezuju s primanjem i davanjem mita. Navodno su liječnici opće prakse od farmaceuta dobivali novac da prepisuju njihove ljekove.

USKOK je priveo čelnika farmaceutske tvrtke "Farmal" iz Ludbrega te liječnike koje se povezuju s primanjem i davanjem mita. Navodno su liječnici opće prakse od farmaceuta dobivali novac da prepisuju njihove ljekove.

Oko 350 liječnika opće prakse iz svih gradova Hrvatske pod policijskom je istragom zbog sumnje na davanje i primanje mita, a Ministarstvo zdravlja podupire takvu akciju i svaku sljedeću koja će iz društva iskorijeniti korupciju, rekao je danas u Splitu na izvanrednoj konferenciji za novinare ministar zdravlja Rajko Ostojić.

Ministra je, kako je sam rekao, o USKOK-ovoj akciji “Hipokrat” jutros kratko telefonom obavijestio glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Kako je istaknuo ministar, zbog te akcije, zdravstveni sustav u Hrvatskoj nije ugrožen. Ostojić je danas sazvao konferenciju za novinare pošto je objavljeno da je USKOK priveo čelnika farmaceutske tvrtke “Farmal” iz Ludbrega te liječnike koje se povezuju s primanjem i davanjem mita. Navodno su liječnici opće prakse od farmaceuta dobivali novac da prepisuju njihove ljekove.

Ministar Ostojić u Splitu je na radnom sastanku, a o pojedinostima akcije nije mogao pričati jer je riječ o USKOK-ovu predmetu. No, kako je rekao, današnji dan je dobar dan za cijelo naše društvo jer je borba protiv korupcije nacionalni interes.

“Posljednjih godina korupcija je postala društveno prihvatljivo ponašanje, a to je nedopustivo. Bilo kakav oblik korupcije u zdravstvu neću tolerirati. Takve osobe struci, ali i pacijentima nanose golemu štetu”, istaknuo je ministar Ostojić.

Kako je rekao, dosad je u zdravstvu učinjeno mnogo, ukinut je privatni monopol, zaustavljeno je odlijevanje javnog novca u privatne džepove i objedinjena je javna nabava.

Hrvatska ima pet tisuća liječnika opće prakse, a “korupcija je karakterna osobina, osobina čovjeka, nikako profesije”, rekao je ministar.

“Korupcija je raširena pojava i zato trebamo podržati ovakve akcije. Vjerujte da će doći vrijeme kada ćemo imati društvo bez korupcije. Ja se osobno u svom radu nikada nisam susreo s korupcijom”, rekao je Ostojić.

Na kraju je rekao i kako je njegovo ministarstvo uštedjelo 100 milijuna kuna samo zato što nisu nabavljali “muzejske aparate” i tako praznili tuđa skladišta.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.