Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

Kuhari, konobari i prodavači su najtraženiji radnici za ‘sezonu’, najveći broj stranih radnika stiže iz BiH i Sjeverne Makedonije

Uz posloprimce iz Hrvatske, sajam je privukao i veliki interes kod radnika iz regije, a ove godine su najviše posjeta iz regije ostvarili posloprimci iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije,  Srbije te Crne Gore.

U vrijeme intenzivne potrage za sezonskim radnicima, karakteristične za ovo doba godine, Sezonac.hr, najveći i najposjećeniji online sajam poslova u turizmu i sezoni, ponovno je na jednom mjestu povezao poslodavce i posloprimce iz Hrvatske i regije.

Ovogodišnji sajam, organiziran od strane MojPosao, vodećeg portala za zapošljavanje u Hrvatskoj i dijela AlmaCareer grupacije, održan je od 30. siječnja do 8. veljače, okupivši pritom 36 uglednih poslodavaca – vodećih trgovačkih lanaca, hotelskih kuća i ugostiteljskih objekata – koji su u sklopu svojih virtualnih štandova predstavili bogatu i raznovrsnu ponudu poslova. 

Posjetitelji su imali priliku prijaviti se na 200-tinjak oglasa za posao, od kojih je većina bila fokusirana na rad u nadolazećoj turističkoj ljetnoj sezoni, no u značajnom dijelu natječaja nudila se mogućnost stalnog zaposlenja nakon završetka sezone.

Veliki interes radnika iz regije

Zahvaljujući naprednim alatima komunikacije poput chata ili videopoziva, te detaljnim opisima radnih uvjeta i beneficija, poslodavci su uspjeli privući pažnju potencijalnih zaposlenika, istovremeno gradeći svoj brand poželjnog poslodavca

Ova strategija jača njihov employer branding, čineći ih atraktivnijima na tržištu rada i povećavajući vjerojatnost privlačenja talentiranih kandidata. Istovremeno, posjetiteljima je omogućeno dublje upoznavanje s radnim okruženjem kroz fotogalerije i videozapise, čime se olakšao proces usklađivanja očekivanja s realnim uvjetima rada. Takav pristup pružio je temelje za izgradnju dugoročnih suradnji i zadržavanje kvalitetnih kandidata i nakon završetka sezone.

Što se tiče samih brojki, sajam je zabilježio više od 230.000 posjeta tražitelja posla i više od 1.270.000 pregleda stranica, kao i više od 8.000 prijava na oglašena radna mjesta.

Uz posloprimce iz Hrvatske, sajam je privukao i veliki interes kod radnika iz regije, a ove godine su najviše posjeta iz regije ostvarili posloprimci iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije,  Srbije te Crne Gore.

Uzimajući u obzir broj natječaja za posao kojima su poslodavci tražili ‘pojačanja’ za turističku sezonu, najtraženiji sezonski radnici u Hrvatskoj su kuhari, pomoćni kuhari, konobari, prodavači, sobari/sobarice, skladištari i recepcionari, a ujedno su to neki od poslova koji su pobudili najveći interes kod posjetitelja sajma. 

Na sajmu su sudjelovali:

Coca Cola, Lidl, Valamar, Jadranka trgovina, Tommy, Ribola, Le Méridien Lav, Maistra, Remisens Hotel Group u Cavtatu i Portorožu, Arena Hospitality, Bluesun, Jamnica, Jadranka turizam, Petrol, Aroma Global, Liburnia Riviera Hoteli, Spar, Aminess, Jadran, Konzum, Zagrebačka Pivovara, Molum Hotel & Residences Sveti Filip i Jakov, AC Hotel by Marriott Split, Lošinjska plovidba – turizam, Bretanide, Martinis Marchi Hotel, dm, Cresanka, Studenac, Lush, Le Premier, Dukat, Kamp Bunja, Amadria Park, Metro, Easy a Tent.


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.