Kupnja stana i na što pripaziti

Prije kupnje stana uzmite si dovoljno vremena da razmislite o tome što točno želite i tražite. To će vam pomoći da suzite izbor ili i da definirate obavezne „uvjete“ koje vaš novi stan mora zadovoljavati.

Lokacija stana

Odaberite par područja u kojima biste htjeli kupiti stan. Isto tako, zabilježite sva ona mjesta na kojima definitivno ne biste htjeli živjeti. Na taj način pomoći ćete agentima za nekretnine u pronalaženju vašeg idealnog stana. Isto tako, obratite pažnju na to želite li da je stan u blizini trgovačkih centara, restorana i maloprodajnih trgovina ili biste radije htjeli biti dijelom gradske gužve, javnog gradskog prijevoza, bolnica i sl.

Budžet

Razmislite o svojim financijama. Odredite granicu koju nipošto ne prelazite. Morate biti jasni, čvrsti i odlučni, inače ćete potrošiti puno više novaca nego što ste planirali.

Kvadratura stana

Koliku kvadraturu stana želite? Koliko soba trebate? Trebate li ured? Ugrubo si postavite dodatne kriterije koji će vam pomoći u sužavanju izbora.

Isto tako razmislite i o tome je li napravljena dobra i kvalitetna izolacija. Ne samo toplinska nego i izolacija od buke. Imate li u stanu dovoljno prirodnog svjetla?

Ne zaboravite na to da uvijek postoji mogućnost renoviranja ili adaptacije odabranog stana. Primjerice, ako vam odgovara lokacija na kojoj se stan nalazi, njegov položaj u odnosu na smjer kretanja Sunca, kvadratura stana i sl., a jedina zamjerka je njegovo uređenje, ne brinite. Na raspolaganju vam stoje profesionalni i iskusni majstori koji će urediti stan po vašim željama.

Podijeli

Odgovori

Top