Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Linić primao mito na bankovni račun u Trstu? [VIDEO]

“Index laže i obmanjuje jer ja račune van Hrvatske nemam”, izjavio je Linić novinarima uoči sjednice Vlade.

"Index laže i obmanjuje jer ja račune van Hrvatske nemam", izjavio je Linić novinarima uoči sjednice Vlade.

Ministar financija Slavko Linić danas je odbacio te lažima i obmanama nazvao napise portala Index.hr kako talijanska Financijska policija i DORH istražuju navode da je primao mito na bankovni račun u Trstu, te istaknuo da nema račune izvan Hrvatske.

“Index laže i obmanjuje jer ja račune van Hrvatske nemam”, izjavio je Linić novinarima uoči sjednice Vlade.

Vlasnika tog portala Matiju Babića prozvao je da “laže i iskrivljuje”, te da svoj nezakonit rad pokušava prikriti širenjem laži i neistina.

“Ako on laže i iskrivljuje, a sami vidite da ga Državno odvjetništvo demantira, onda se pitate zašto on to radi. Pa zato što je on taj koji ne plaća poreze, ne plaća svoje novinare, svoje obveze, zatvara svoje firme, otvara druge. Prema tome, on je osoba koja svoj nezakonit rad pokušava na neki način zaštititi širenjem laži i neistina”, poručio je Linić.

“Što drugo reći, da se bavim tim čovjekom? Pa ne pada mi na pamet. On je, nažalost, proizvod hrvatskog društva, nije jedini”, dodao je.

Naglasio je kako se laži na njegov račun neprekidno šire još od 1990. godine kada se počeo baviti javnim poslom, te da “manje-više nijedna laž nije dokazana”. “Nažalost, ima takvih ljudi koji prljanje i širenje lažnih informcija smatraju da im je nekakva zabava, hobi. Ostaje pitanje zašto to radi”, kazao je ministar financija.

[infopunkt 7224 3]

Index već danima objavljuje članke po kojima Liniću prijeti istraga zbog sumnji da je u Trstu imao tajni bankovni račun na koji je primao mito, za što ga tereti bivša tajnica direktora Jadranskog pomorskog servisa (JSP) Mirja Tomas. Taj portal danas je objavio kako na toj Linićevoj aferi zajednički rade hrvatska i talijanska istražna tijela, te da im je iz riječkog Županijskog državnog odvjetništva potvrđeno da su izvidi u tijeku i da se radi o međunarodnoj pravnoj pomoći.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.