Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Linić od Zagreba traži 337 milijuna kuna

Ministarstvo financija sjeda na račun Gradu Zagrebu zbog 337 milijuna kuna, a Zagrebački holding je 2011. godinu završio s 352 milijuna kuna gubitka.

Ministarstvo financija sjeda na račun Gradu Zagrebu zbog 337 milijuna kuna, a Zagrebački holding je 2011. godinu završio s 352 milijuna kuna gubitka.

”Ministarstvo financija poslalo je danas rješenje Gradu Zagrebu da plati 337 milijuna kuna u državnu blagajnu ili će za taj iznos u roku od petnaest dana blokirati račun Grada” rekao je Slavko Kojić, šef gradskih financija u izlaganju pred zastupnicima u Gradskoj skupštini.

Država smatra da Grad ta sredstva treba vratiti na osnovi decentraliziranih funkcija.

”Državi nemamo što vratiti jer od nje nismo ništa ni dobili. Ako nekome treba vratiti novac onda su to građani jer su ga oni uplatili. Zbog svega ćemo podignuti tužbu” rekao je Slavko Kojić i dodao da je u zadnjih pet godina Zagreb već neosnovano uplatio u proračun 214 milijuna kuna.

”Uvjeren sam da ćemo dobiti spor na sudu, a kada ga dobijemo neću trčati za državom i tražiti da taj novac vrati” zaključio je Kojić.

Podnoseći izvješće Uprave o poslovanju Holdinga za 2011. godinu, predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović rekao je da je lani, zahvaljujući racionalizacijama i uštedama u poslovanju, za 137,9 milijuna kuna smanjen gubitak Holdinga, u odnosu na 2010. g., pa sada iznosi 352 milijuna kuna.

Čović je objasnio da je Holding značajne uštede ostvario na troškovima osoblja koji su, u odnosu na 2010., smanjeni za 100,8 milijuna kuna te na svim ostalim troškovima poslovanja na koje su mogli utjecati. Uvjeren je da će u 2012. godini imati još bolje rezultate rada te smatra da bi Holding 2013. godinu trebao završiti bez gubitaka.

Istaknuo je i da su u 2011. godini sve podružnice, osim ZET-a, poboljšale poslovne rezultate zabilježila pozitivne rezultate poslovanja.

Gradski zastupnici su većinom glasova, 32 za, četiri protiv i četiri suzdržana, prihvatili izvješće Uprave.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.