Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Zagrebačkom holdingu povećan rejting

Agencija Standard & Poor’s povećala je dugoročni rejting Zagrebačkog holdinga za jedan stupanj, konkretno sa „B+“ na „BB-„.

Razlog tome, kako stoji u izvješću Agencije, poboljšani su financijski aspekti i likvidnost tvrtke.

Među ostalim, ističu se uspješni poslovni potezi menadžmenta, osobito na području tržišta kapitala na kojem je Zagrebački holding ostvario povijesnu transakciju.

Napori koje prepoznaje Standard & Poor’s uključuju „refinanciranje, poboljšanu likvidnost kompanije i optimizaciju poslovnih operacija kroz smanjenje troškova i strateško odlučivanje”, poručili su.

Podsjetimo, Zagrebački holding izdao je prvu tranšu obveznica u nominalnom iznosu od 1,8 milijardi kuna uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 3,875 %, što je najniža kamatna stopa po kojoj se neko trgovačko društvo ili grad zadužilo na domaćem tržištu kapitala.

„Povećanje rejtinga još je jedno od priznanja Zagrebačkom holdingu, ali i Gradu Zagrebu u cijelosti. Osobito smo ponosni jer je sustavan rad na restrukturiranju i unapređenju cjelokupnog poslovanja prepoznat od renomirane poslovne javnosti. Imperativ nam je zadržati razvojni trend, uz iznimnu odgovornost prema građanima.“ – istaknula je u subotu predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban, komentirajući povećanje rejtinga tvrtke.

 

Pročitajte još:

Ekonomija

Novoj, sada peteročlanoj Upravi Holdinga, uz aktualnog predsjednika Uprave Nikolu Vukovića i člana Ante Samodola, pridružit će se Ivan Novaković, Boris Sesar i Matija...

Novosti

Predstavljen je novi Kolektivni ugovor za radnike u trgovačkome društvu Zagrebački holding d.o.o. za naredne 4 godine.

Novosti

Na natječaj za izbor i imenovanje predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga te četiri člana Uprave – za Javnu nabavu, Komunalne usluge, Financije te za Pravne...

Novosti

Za poduzetnike u državnom i privatnom sektoru vlasništva 2013. bila je uspješnija od godine prije, dok su poduzetnici u zadružnom i mješovitom sektoru lošije...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.