Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Zagrebačkom holdingu povećan rejting

Agencija Standard & Poor’s povećala je dugoročni rejting Zagrebačkog holdinga za jedan stupanj, konkretno sa „B+“ na „BB-„.

Razlog tome, kako stoji u izvješću Agencije, poboljšani su financijski aspekti i likvidnost tvrtke.

Među ostalim, ističu se uspješni poslovni potezi menadžmenta, osobito na području tržišta kapitala na kojem je Zagrebački holding ostvario povijesnu transakciju.

Napori koje prepoznaje Standard & Poor’s uključuju „refinanciranje, poboljšanu likvidnost kompanije i optimizaciju poslovnih operacija kroz smanjenje troškova i strateško odlučivanje”, poručili su.

Podsjetimo, Zagrebački holding izdao je prvu tranšu obveznica u nominalnom iznosu od 1,8 milijardi kuna uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 3,875 %, što je najniža kamatna stopa po kojoj se neko trgovačko društvo ili grad zadužilo na domaćem tržištu kapitala.

„Povećanje rejtinga još je jedno od priznanja Zagrebačkom holdingu, ali i Gradu Zagrebu u cijelosti. Osobito smo ponosni jer je sustavan rad na restrukturiranju i unapređenju cjelokupnog poslovanja prepoznat od renomirane poslovne javnosti. Imperativ nam je zadržati razvojni trend, uz iznimnu odgovornost prema građanima.“ – istaknula je u subotu predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban, komentirajući povećanje rejtinga tvrtke.

 


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.