Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Mama poduzetnica

majka i dijete
pixabay.com

Projekt MAMA PODUZETNICA zanimljiv je projekt za sve zaposlene i nezaposlene majke s dobrom idejom, hobijem i željom da pokrenu vlastiti posao, a ne znaju od kuda krenuti, kako se financirati ili kako prebroditi izazove žena u poduzetništvu. Projekt poziva i sve postojeće mame, žene, poduzetnice da na sajmu prezentiraju i prodaju svoje proizvode i usluge.

Ideja MAMA PODUZETNICA nastala je u agenciji Outbox, čije su vlasnice dvije mame koje su, suočavajući se s izazovima majčinstva odlučile pokrenuti svoj posao koristeći sredstva sufinanciranja i samozapošljavanja, a danas imaju uspješnu agenciju za promociju koncerata i evenata. Pravi primjer žena poduzetnica.

Razlozi za pokretanjem vlastitog posla su mnogi, poput želje za fleksibilnijim radnim vremenom te postizanjem ravnoteže između posla i obitelji. Sve veći broj žena želi fleksibilno radno vrijeme, povremeni rad od kuće, bolju kontrolu nad financijama, veću odgovornost i samostalnost te u konačnici ostvarivanje svojih ambicija. Sve su to razlozi koji jednu ženu i majku čine sretnijom i ispunjenijom, a naša želja je pomoći majkama poduzetnicama u njihovoj misiji. Iz tog razloga organiziramo sajam na kojem će svaka zainteresirana sudionica imati priliku predstaviti široj javnosti svoje proizvode i usluge te steći nove kupce i korisnike, a ona koja će tek postati poduzetnica će saznati o svim pogodnostima koje nude mnoge institucije svojim financijskim potporama.

PREDAVANJA – 26. i 27. ožujka:

Organizirat ćemo predavanja na kojima ćemo prezentirati sve potrebne informacije za pokretanje vlastitog posla : samozapošljavanje putem programa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Grada, financiranje i kreditiranje putem razvojnih banaka HBOR-a i agencije HAMAG te ostalih banaka na tržištu, financiranje sredstvima iz Europske Unije i ostalim načinima financiranja poslovne ideje. Prezentirat će se i izrada poslovnog plana, razgovarati o potencijalnim preprekama, administraciji i drugim izazovima koje donosi poduzetništvo.
Predavanja će biti organizirana uz stručnu podršku Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo,HBOR-a, HZZ-a, Obrtničke komore, HGK, udruge KRUG, Agencije za obrazovanje odraslih i drugih.
U službenom dijelu predavanja, govornici će biti stručnjaci u svojim područjima ekonomije, financija,
administracije, edukacije i dr.

U dijelu predavanja naći će se i uspješne mame poduzetnice koje će govoriti o svojim razlozima i počecima.
Predavanje će održati i stručna osoba koji će objasniti kako prebroditi strah od preuzimanja
financijske kontrole pa i kontrole nad vlastitim životom.

SAJAM – 26.- 29. ožujka:

Uz prethodnu prijavu, na sajmu će se predstavljati sve mame poduzetnice koje će prodavati svoje proizvode ili prezentirati svoje usluge. Prijave za izlaganje i prodaju zaprimati će se do 28. veljače radi ograničenog broja mjesta na sajmu.
Ovo će biti jedinstvena prilika za sve nove žene poduzetnice koje traže kanale za prezentaciju i prodaju, da
budu primijećene i viđene te da svoje iskustvo podjele s drugima te dobiju dodatne informacije.
Na sajam će se aplicirati online prijavama.

CILJNA SKUPINA:

Ciljna skupina su nezaposlene i zaposlene majke koje imaju ideju ili hobi koji žele pretvoriti u vlastiti posao te majke koje su željne dodatnih informacija na putu ka uspješnom poduzetništvu. Također, na sajam su pozvani svi koji žele dati potporu domaćoj proizvodnji i poduzetništvu i podržavaju hrabre majke koje uspješno kombiniraju vlastiti posao i obitelj.

RAZVOJ PROJEKTA

Ovaj projekt je već sada prepoznat od strane nekoliko institucija kao projekt koji može i treba zaživjeti u slijedećim godinama, jer na prvo mjesto stavlja poduzetništvo što i jest glavni pokretač ekonomije.
Želimo da se naš projekt proširi van grada Zagreba te da se prepozna kao važan susret svih institucija kojima je isti cilj: poticanje poduzetništva.

Na isto to mjesto stavlja i majke koje se u Hrvatskoj često suočavaju s nerazumijevanjem okoline i
dodatnim opterećenjem.
Majke bi željele imati više energije i vremena, veću plaću i veći stupanj fleksibilnosti u organizaciji posla, a ravnoteža privatnog i poslovnog života lakše je dostižna na višim menadžerskim pozicijama.

Stoga je jasno da poticanjem majki na pokretanje vlastitog posla činimo najbolje njima u ostvarivanju svojih želja i ambicija, potičemo poduzetništvo, povećavamo platežnu moć i konkurentnost, a ujedno podržavamo obiteljske vrijednosti i usklađivanje posla i obitelji.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.