Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Mamićeva milijunska ponuda Kninu za HDZ “čudna”, a za Kosor korupcija

‘Mamićeve izjave su debelo u suprotnosti s hrvatskim Ustavom. To su protuustavne i protuzakonite izjave, ali ne i za HNS. Vjerujem da je pod dojmom odluke svojih prijatelja i kolega u HNS-u rekao to što je rekao’, zaključila je bivša premijerka šefica HDZ-a

'Mamićeve izjave su debelo u suprotnosti s hrvatskim Ustavom. To su protuustavne i protuzakonite izjave, ali ne i za HNS. Vjerujem da je pod dojmom odluke svojih prijatelja i kolega u HNS-u rekao to što je rekao', zaključila je bivša premijerka šefica HDZ-a

‘Dinamo će pokloniti gradu Kninu milijun kuna. Ali imamo jedan uvjet za to, a taj je da na predstojećim izborima za gradonačelnicu Grada Knina opet izaberete Josipu Rimac. A onda vi odlučite kako ćete potrošiti taj novac’, poručio je jučer Kninjanima Zdravko Mamić. No takva izjava odmah je izazvala reakcije političara – dok u HDZ-u smatraju da Mamić sa svojim privatnim novcima može raditi što god hoće, novopečena nezavisna zastupnica Jadranka Kosor upozorava da novci Dinama nisu privatni novci.

‘To ne spada u sferu korupcije. Ta izjava spada u izborna obećanja koja u pravilu završavaju u stilu ‘obećanje, ludom radovanje’, odgovorio je novinarima u Saboru HDZ-ov predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedne Strategije suzbijanja korupcije Vladimir Šeks.

Naime, Šeks smatra da ako netko iz svog džepa obećava nekom drugom nagradu, onda to nije kažnjivo i nelegitimno, nego može samo biti čudno.

S njegovim mišljenjem nije se složila nezavisna zastupnica Jadranka Kosor, koja je upozorila da novci Dinama nisu privatni novci. Naime, Dinamo se dijelom financira i iz zagrebačkog proračuna u koji novce uplaćuju i građani.

‘Ako je ta izjava istinita, onda je to ruganje pravnoj državi i svim naporima da se Hrvatska do kraja uredi kao pravna država. Nekome je dopušteno sve, a nekima ništa. Ta se izjava može staviti u prostor borbe protiv korupcije’, kazala je Kosor.

Osim što se takva ponuda Kninjanima može shvatiti kao koruptivni čin, jednako tako Kosor smatra da se može shvatiti i kao kupovina glasova.

Iako je žestoko osudila Mamićeve izjave, uvjerena je da on neće biti kažnjen od strane HNS-a, te da će sve to ostati na razini dosjetke.

‘Mamićeve izjave su debelo u suprotnosti s hrvatskim Ustavom. To su protuustavne i protuzakonite izjave, ali ne i za HNS. Vjerujem da je pod dojmom odluke svojih prijatelja i kolega u HNS-u rekao to što je rekao’, zaključila je Kosor.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.