Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Manje zaposlenih u obrtu i slobodnim profesijama

U obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u Hrvatskoj je na kraju rujna bile zaposleno 212.585 osoba, što je 5,3 posto ili 11.812 osoba manje nego na kraju kolovoza, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

U obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u Hrvatskoj je na kraju rujna bile zaposleno 212.585 osoba, što je 5,3 posto ili 11.812 osoba manje nego na kraju kolovoza, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Pritom je u obrtu na kraju rujna bilo ukupno 190.487 zaposlenih ili 5,7 posto manje nego u mjesecu prije, dok je broj zaposlenih u djelatnostima slobodnih profesija istodobno smanjen za 0,5 posto, na 22.098.

Broj zaposlenih u rujnu je pao u 16 područja djelatnosti i kreće se od 0,2 posto u građevinarstvu i djelatnosti zdravstene zaštite i socijalne skrbi, do 16,4 posto u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.

Pad broja zaposlenih zabilježen je u i prerađivačkoj industriji, za 2,1 posto, na 31.610 zaposlenih te u trgovini na veliko i malo, za 5,3 posto, na 30.106 zaposlenih.

Porast broja zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u rujnu je na mjesečnoj razini zabilježen u četiri područja djelatnosti i kreće se od 0,6 posto u obrazovanju do 2,6 posto u rudarstvu i vađenju.

Uspoređujući po županijama, podaci DZS-a ukazuju na pad broja zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u 17 županija.

Najmanjih 0,1 posto pritom je iznosio pad broja zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u Zagrebačkoj županiji, dok se najveće, 16,1-postotno smanjenje bilježi u Ličko-senjskoj županiji.

Porast je zabilježen u dvije županije i to za 0,4 posto u Koprivničko-križevačkoj te 0,2 posto u Brodsko-posavskoj žuopaniji, dok je broj zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u Bjelovarsko-bilogorskoj i Virovitičko-podravskoj županiji ostao isti.

Napisao

Pročitajte još:

Poduzeća

Kraska je u Infobip stigao u trenutku kada tvrtka bilježi znatan rast.

Komunikacija

Svatko tko se bavi prodajom ili uslugama zna da komunikacija u njoj igra važnu ulogu u upravljanju prodajom. 

Ljudski resursi

Fleksibilnost je predivna riječ koja opisuje upravo ono što je ključ uspjeha i za poslodavce i za posloprimce.

Edukacija

Posjetitelji ovogodišnjeg Greencajta imat će priliku čuti razmišljanja vodećih europskih autoriteta koji će kroz različite ekspertize pokušati dati odgovor na pitanje kako stvoriti okruženje...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.