Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Maras: 130 prijava za projekte ukupne vrijednosti 2,5 milijardi kuna [VIDEO]

Ministarstvo poduzetništva i obrta na natječaj za dostavu projektnih prijava “Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća” zaprimilo je 130 prijava za projekte ukupne vrijednosti od 2,5 milijardi kuna, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare resorni ministar Gordan Maras.

Ministarstvo poduzetništva i obrta na natječaj za dostavu projektnih prijava "Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća" zaprimilo je 130 prijava za projekte ukupne vrijednosti od 2,5 milijardi kuna, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare resorni ministar Gordan Maras.

Poduzetnicima su na raspolaganju bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 255,7 milijuna kuna, a potpore su namijenjene za konkurentnost malih i srednjih poduzeća te konkurentnost turizma. Potpore, koje poduzetnici mogu dobiti za svoje projekte, kreću se od najmanje 3,8 milijuna kuna do najviše 26 milijuna kuna.

Natječaj je raspisan 23. prosinca prošle godine, a rok za podnošenje projektnih prijava istekao je 24. veljače.

Maras je rekao kako je više nego zadovoljan odazivom poduzetnika te kako je to dokaz da neće biti problema s plasmanom novca u projekte namijenjene malom i srednjem poduzetništvu.

[infopunkt 7956 2]

[infopunkt 7956 3]

Za jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća pristigle su 92 projektne prijave ukupne vrijednosti projekata 1,6 milijardi kuna, dok je za jačanje konkurentnosti turizma stiglo 38 projektnih prijava ukupne vrijednosti 871,7 milijuna kuna.

[infopunkt 7956 4]

Dokaz o velikom interesu, dodao je Maras, je i podatak da je iznos traženih bespovratnih sredstava četiri puta veći od raspoloživih, što dokazuje potrebe i spremnost malog i srednjeg poduzetništva za ulaganje u razvojni tip projekata.

Vezano za regionalnu komponentu, omjer zaprimljenih projektnih prijava je 70:30 u korist kontinentalne Hrvatske gdje je većina projekta vezana za prerađivačku industriju.

Maras je važnim naglasio da se prema analizi zaprimljenih projektnih prijava planira zapošljavanje 2.523 radnika do 2018. godine.

[infopunkt 7956 5]

Projektima će se poboljšati tehnološka struktura poduzeća, olakšati pristup financiranju za proizvodna ulaganja te ojačati održivost i konkurentnost poduzeća, a u sektoru turizma poticat će se ulaganja u izgradnju, preuređenje i poboljšanje kvalitete smještaja malih i srednjih hotela uključujući prateće sadržaje za povećanje turističke ponude i produženje sezone.

Ugovori s korisnicima bespovratnih sredstava bit će potpisani do kraja srpnja 2014., a svi projekti moraju završiti do kraja srpnja 2016. godine.

Maras očekuje da će biti odabrano između 25 i 30 projekata o kojima će biti potpisani ugovori.

[infopunkt 7956 6]

[infopunkt 7956 7]

Na novinarski upit tko u njegovom Ministarstvu ima pravo na korištenje službenog automobila Maras je rekao kako prema odluci Vlade pravo na korištenje auta 24 sata imaju ministar i zamjenik, a pomoćnici za službene potrebe. Djelatnici imaju pravo na korištenje službenog auta kada idu na terenske kontrole, kada ih voze službeni vozači ministarstva u okviru radnog vremena.

On, kako je kazao, nije dao ovlaštenje nikome na korištenje službenog auta 24 sata dnevno.

[infopunkt 7956 8]


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.