Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Maras očekuje novih 5000 radnih mjesta [VIDEO]

Ministar poduzetništva nije želio odgovoriti na pitanje – hoće li on sjesti u fotelju ministra financija.

Ministar poduzetništva nije želio odgovoriti na pitanje - hoće li on sjesti u fotelju ministra financija.

Nakon današnje sjednice Vlade ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras na konferenciji za medije predstavio je prijedlog Poduzetničkog impulsa.

Naime, to je program  poticanja poduzetništva i obrta vrijedan 1,26 milijardi kuna.

„Četiri programska prioriteta su jačanje konkurentnosti malog gospodarstva, za što je planiran ukupni iznos od 413,8 milijuna kuna, unapređenje poduzetničkog okruženja s planiranim iznosom od 74,6 milijuna kuna, promocija i učenje za poduzetništvo i obrt, za što se planira 248,1 milijun kuna te lakši pristup financiranju s planiranim iznosom od 529,1 milijun kuna“, kaže Maras.

Prosječna potpora iznosit će 100 000 kn, a ministar očekuje kako bi se moglo ukupno podijeliti – 1300 potpora maksimalnog iznosa  26 milijuna kuna, a dok je 413 milijuna kuna  iznos bespovratnih potpora.

Ministar ističe kako će impuls dat će potporu 11 milijardi kuna vrijednim investicijama, a očekuje se uz pomoć – novih 5000 radnih mjesta.

“Od ovih 1,2 mlijardi kuna skoro 900 milijuna ne ulazi u deficit i ne opterećuje proračun”, dodao je.

[infopunkt 7748 2]

kao jedan od ciljeva koji će pomoći unaprijediti poduzetništvo u Hrvatskoj Maras je istaknuo jačanje konkurentnosti. Kazao je kako će proračun poduzetničkog impulsa za 2014. biti milijardu i 265 milijuna kuna koji će većim dijelom biti realiziran u 2014. godini.

[infopunkt 7748 3]

”Drugi prioritet je unaprijediti poduzetničko okruženje”, naglasio je ministar dodavši kako je želje stvoriti poticajne mjere koje će ljudima omogućiti da jednostavnije rade, pokreću posao i dođu do određene potpore, odnosno investicije.

[infopunkt 7748 4]

Na novinarski upit zašto je prvotno govorio kako će ovakav poticaj gospodarstvu zaposliti oko 50.000 ljudi, a sada se ta brojka smanjila na 5.000, Mars je odgovorio: “Govorio sam o zapošljavanju u cijelom sektoru i do kraja mandata. Samo u jednoj godini 2012. otvoreno je 12.000 radnih mjesta”.

[infopunkt 7748 7]

Na novinarsko pitanje – vidi li se u fotelji ministra financija Slavka Linića, kako se špekulira u javnosti, glasnogovornica vladine Službe za odnose s javnošću Ivana Grljak upozorila je Marasa da se drži teme.

Ipak, ministar je s laganim smješkom na usnama nakon novinarskog komentara – “I to je poduzetnički impuls”, rekao – “To je medijski impuls, a danas govorim samo o Poduzetničkom impulsu, ne o medijskom”.

[infopunkt 7748 8]


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.