Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Maras vs. Linić: Obrtnici neće plaćati PDV po izdanom računu

Dok se zakon ne donese rasprava se može voditi, a ja vas uvjeravam da ćemo na kraju ministar Linić i ja imati po tom pitanju isti stav, kazao je ministar poduzetništva i obrta

Dok se zakon ne donese rasprava se može voditi, a ja vas uvjeravam da ćemo na kraju ministar Linić i ja imati po tom pitanju isti stav, kazao je ministar poduzetništva i obrta

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kazao je danas kako je i njemu i ministru financija Slavku Liniću najbitnije da se donese najkvalitetniji mogući zakon o PDV-u te kako obrtnici neće biti u lošijoj poziciji nego sada, odnosno neće biti u situaciji da moraju plaćati PDV po izdanom računu.

Upitan za komentar njegova neslaganja s ministrom financija Slavkom Linićem oko novog prijedloga zakona o PDV-u, Maras je na konferenciji za novinare u HAMAG Investu kazao kako je i njemu i Liniću najbitnije da se donese kvalitetan zakon o PDV-u i tako će i biti.

Istaknuo je kako obrtnici neće biti u lošijoj poziciji nego sada (kada se PDV obračunava po naplaćenim računima), odnosno neće biti u situaciji da moraju plaćati PDV po izdanom računu.

Objasnio je kako će rješenje prvo iskomunicirati na Vladi, a tek onda ga prezentirati javnosti.

U ovom trenutku je bitno da obrtnici znaju da neće imati lošiju poziciju nego što su imali do sada, kazao je.

Na novinarsko pitanje postoji li sukob u Vladi “između Linića i svih ostalih”, Maras je rekao da ne postoji te ponovio kako prijedlozi i javne rasprave nisu ništa neuobičajeno, a najvažnije je da se na kraju donese najbolje moguće zakone za one na koje se odnose.

Dok se zakon ne donese rasprava se može voditi, a ja vas uvjeravam da ćemo na kraju ministar Linić i ja imati po tom pitanju isti stav, kazao je Maras napominjući kako će se zaboraviti prakse koje su vladale protekla dva mandata kada se iza zatvorenih vrata mistificiralo što će se predložiti i onda se na brzac nešto predložilo i usvojilo.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.