Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

McDonald’s će u Kini otvarati restoran svaki dan – i tako četiri godine!

Gotovo da nema globalne kompanije koja priliku za rast ne vidi na kineskom tržištu, a to upravo potvrđuju i najnovije informacije iz vodećeg svjetskog lanca restorana McDonald’sa. Kako bi konkurirao domaćem lideru Yum-u, McDonald’s će morati otvarati po jedan restoran svakoga dana i tako sljedećih nekoliko godina.

Gotovo da nema globalne kompanije koja priliku za rast ne vidi na kineskom tržištu, a to upravo potvrđuju i najnovije informacije iz vodećeg svjetskog lanca restorana McDonald'sa. Kako bi konkurirao domaćem lideru Yum-u, McDonald's će morati otvarati po jedan restoran svakoga dana i tako sljedećih nekoliko godina.

Plaće u Kini rastu, a time i potražnja za brzom prehranom. Brandovi se bore za prevlast, a McDonald’s je odlučio ubaciti u višu brzinu.

– U Kini bismo trebali otvarati po jedan restoran svakoga dana, i tako sljedećih tri do četiri godine – izjavio je za Singapore today Peter Rodwell, McDonald’sov čelnik za Aziju.

– Trenutno novi restoran otvaramo svakog drugog dana – dodao je Rodwell.

U borbi za prevlast na kineskom tržištu McDonald’s otvara 10.000 radnih mjesta godišnje, obzirom da je za svaki novi restoran u Kini potrebno šezdesetak djelatnika. Tvrtka je u godini otvorila oko 180 novih prodajnih mjesta u Kini.

Tržište brze prehrane u 2010. godini u Kini je poraslo za 12 posto, na 60 milijardi juana, odnosno 9,3 milijardi dolara. Yum je lider na tržištu s 40 posto udjela, dok McDonald’s drži 16 posto tržišta.

Na otvorenju McDonald’sa u Sarajevu jeli su se – ćevapi!


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.