Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

McDonald’s će u Kini otvarati restoran svaki dan – i tako četiri godine!

Gotovo da nema globalne kompanije koja priliku za rast ne vidi na kineskom tržištu, a to upravo potvrđuju i najnovije informacije iz vodećeg svjetskog lanca restorana McDonald’sa. Kako bi konkurirao domaćem lideru Yum-u, McDonald’s će morati otvarati po jedan restoran svakoga dana i tako sljedećih nekoliko godina.

Gotovo da nema globalne kompanije koja priliku za rast ne vidi na kineskom tržištu, a to upravo potvrđuju i najnovije informacije iz vodećeg svjetskog lanca restorana McDonald'sa. Kako bi konkurirao domaćem lideru Yum-u, McDonald's će morati otvarati po jedan restoran svakoga dana i tako sljedećih nekoliko godina.

Plaće u Kini rastu, a time i potražnja za brzom prehranom. Brandovi se bore za prevlast, a McDonald’s je odlučio ubaciti u višu brzinu.

– U Kini bismo trebali otvarati po jedan restoran svakoga dana, i tako sljedećih tri do četiri godine – izjavio je za Singapore today Peter Rodwell, McDonald’sov čelnik za Aziju.

– Trenutno novi restoran otvaramo svakog drugog dana – dodao je Rodwell.

U borbi za prevlast na kineskom tržištu McDonald’s otvara 10.000 radnih mjesta godišnje, obzirom da je za svaki novi restoran u Kini potrebno šezdesetak djelatnika. Tvrtka je u godini otvorila oko 180 novih prodajnih mjesta u Kini.

Tržište brze prehrane u 2010. godini u Kini je poraslo za 12 posto, na 60 milijardi juana, odnosno 9,3 milijardi dolara. Yum je lider na tržištu s 40 posto udjela, dok McDonald’s drži 16 posto tržišta.

Na otvorenju McDonald’sa u Sarajevu jeli su se – ćevapi!

Napisao

Preporučujemo

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.