Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Medora hoteli i ljetovališta jedan su od lidera u standardima održivosti i očuvanju okoliša

Medora hoteli i ljetovališta jedna je od vodećih hotelijersko turističkih kompanija na području Makarske rivijere, čija je misija podignuti razinu usluge i ponude na međunarodni nivo prateći trendove poslovanja, ali uvijek pritom poštujući tradicionalne vrijednosti.

Medora hoteli i ljetovališta jedna je od vodećih hotelijersko turističkih kompanija na području Makarske rivijere, čija je misija podignuti razinu usluge i ponude na međunarodni nivo prateći trendove poslovanja, ali uvijek pritom poštujući tradicionalne vrijednosti.

Uprava kompanije je 2015. godine donijela stratešku odluku o usklađivanju poslovanja s međunarodnim turističkim trendovima kroz modernizaciju poslovanja, zbog čega je već uloženo preko 120 milijuna kuna u postojeće objekte u Podgori.

Rast kompanije i njena modernizacija nastavljaju se usvajanjem jedinstvene politike održivosti i zaštite okoliša koja uporabom suvremene tehnologije za cilj ima postići smanjenje emisije CO2,  smanjenje potrošnje pitke vode te uštede u potrošnji energenata.

„U našoj kompaniji posebnu pozornost poklanjamo održivom poslovanju i očuvanju okoliša, a i vi, dragi naši gosti, partneri i prijatelji, možete u suradnji s Medorom igrati aktivnu ulogu u važnom zadatku očuvanja našeg planeta“ – izjavio je predsjednik uprave Zrinko Kamber.

Električna vozila, sunčeva energija…

U vidu očuvanja prirodnih ljepota i vrijednosti mjesta Podgore, ali i cijele Makarske rivijere, tvrtka Medora hoteli i ljetovališta uvela je niz noviteta u poslovanju s ciljem podizanja ekološke svijesti svojih zaposlenika, poslovnih suradnika i gosta. Tako se za potrebe prijevoza gosta unutar hotelskog kompleksa koriste električna vozila, dok se za zagrijavanje tople vode u hotelu Medora Auri koristi i sunčeva energija. Zanimljiv je podatak da su gotovo svi papirnati materijali koji se koriste u Medora hotelima proizvedeni od recikliranog papira, a iz ugostiteljskih objekata su u potpunosti povučene plastične slamke i koriste se samo biorazgradive od obnovljivih materijala. U skladu s tim, kompanija koristi biorazgradive materijale i za ambalažu hotelske kozmetike, a iz uporabe u hotelskim sobama su izbačene sve vrste plastičnih vrećica i ostali jednokratni plastični sitni inventar.

„Jedan od glavnih elemenata našeg održivog poslovanja je i aktivan odnos prema lokalnoj zajednici što uključuje cijeli niz aktivnosti koje provodimo u skladu s našom politikom odgovornog poslovanja. Veliku važnost pridajemo lokalnim dobavljačima i proizvođačima te otkupljujemo njihove proizvode kada je god moguće i dostupno, a s Javnom ustanovom Park prirode Biokovo aktivno radimo na programima zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja područja parka prirode. Partnerski odnos sa svim dionicima u lokalnoj zajednici je obaveza svake moderne kompanije“ – nadovezao se Kamber.

U 2018. godini, hotel Medora Auri je, prema ocjenama putnika agencije TUI Nordic, u konkurenciji 40 Blue Star hotela širom svijeta, osvojio zlatnu medalju u kategoriji održivosti. Važno je napomenuti kako je isti hotel jedan od rijetkih hotela u Hrvatskoj koji od 2017. posjeduje zlatni Travelife certifikat, koji predstavlja najcjenjenije međunarodno mjerilo održivosti poslovanja u turizmu.

 

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.