Connect with us

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Medora hoteli i ljetovališta jedan su od lidera u standardima održivosti i očuvanju okoliša

Spread the love

Medora hoteli i ljetovališta jedna je od vodećih hotelijersko turističkih kompanija na području Makarske rivijere, čija je misija podignuti razinu usluge i ponude na međunarodni nivo prateći trendove poslovanja, ali uvijek pritom poštujući tradicionalne vrijednosti.

Spread the love

Medora hoteli i ljetovališta jedna je od vodećih hotelijersko turističkih kompanija na području Makarske rivijere, čija je misija podignuti razinu usluge i ponude na međunarodni nivo prateći trendove poslovanja, ali uvijek pritom poštujući tradicionalne vrijednosti.

Uprava kompanije je 2015. godine donijela stratešku odluku o usklađivanju poslovanja s međunarodnim turističkim trendovima kroz modernizaciju poslovanja, zbog čega je već uloženo preko 120 milijuna kuna u postojeće objekte u Podgori.

Rast kompanije i njena modernizacija nastavljaju se usvajanjem jedinstvene politike održivosti i zaštite okoliša koja uporabom suvremene tehnologije za cilj ima postići smanjenje emisije CO2,  smanjenje potrošnje pitke vode te uštede u potrošnji energenata.

„U našoj kompaniji posebnu pozornost poklanjamo održivom poslovanju i očuvanju okoliša, a i vi, dragi naši gosti, partneri i prijatelji, možete u suradnji s Medorom igrati aktivnu ulogu u važnom zadatku očuvanja našeg planeta“ – izjavio je predsjednik uprave Zrinko Kamber.

Električna vozila, sunčeva energija…

U vidu očuvanja prirodnih ljepota i vrijednosti mjesta Podgore, ali i cijele Makarske rivijere, tvrtka Medora hoteli i ljetovališta uvela je niz noviteta u poslovanju s ciljem podizanja ekološke svijesti svojih zaposlenika, poslovnih suradnika i gosta. Tako se za potrebe prijevoza gosta unutar hotelskog kompleksa koriste električna vozila, dok se za zagrijavanje tople vode u hotelu Medora Auri koristi i sunčeva energija. Zanimljiv je podatak da su gotovo svi papirnati materijali koji se koriste u Medora hotelima proizvedeni od recikliranog papira, a iz ugostiteljskih objekata su u potpunosti povučene plastične slamke i koriste se samo biorazgradive od obnovljivih materijala. U skladu s tim, kompanija koristi biorazgradive materijale i za ambalažu hotelske kozmetike, a iz uporabe u hotelskim sobama su izbačene sve vrste plastičnih vrećica i ostali jednokratni plastični sitni inventar.

„Jedan od glavnih elemenata našeg održivog poslovanja je i aktivan odnos prema lokalnoj zajednici što uključuje cijeli niz aktivnosti koje provodimo u skladu s našom politikom odgovornog poslovanja. Veliku važnost pridajemo lokalnim dobavljačima i proizvođačima te otkupljujemo njihove proizvode kada je god moguće i dostupno, a s Javnom ustanovom Park prirode Biokovo aktivno radimo na programima zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja područja parka prirode. Partnerski odnos sa svim dionicima u lokalnoj zajednici je obaveza svake moderne kompanije“ – nadovezao se Kamber.

U 2018. godini, hotel Medora Auri je, prema ocjenama putnika agencije TUI Nordic, u konkurenciji 40 Blue Star hotela širom svijeta, osvojio zlatnu medalju u kategoriji održivosti. Važno je napomenuti kako je isti hotel jedan od rijetkih hotela u Hrvatskoj koji od 2017. posjeduje zlatni Travelife certifikat, koji predstavlja najcjenjenije međunarodno mjerilo održivosti poslovanja u turizmu.

 

Preporuka

Nekretnine

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su se na tom području lani najviše tražili apartmani, a zatim kuće i stanovi za prodaju.

Ekonomija

Tvrtka Coral A.E. objavila je da je 19. siječnja 2021. godine zaključila sporazum o preuzimanju 75% udjela tvrtke APIOS d.o.o.

DOP

Priznanje najboljim kompanijama dodjeljuje Institut za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama uz analitičku i savjetodavnu podršku tvrtke Spona code.

Komunikacija

Natjecanje Effie Awards Croatia, na kojem stručnjaci nagrađuju najeffiekasnije agencije i oglašivače koji ujedinjuju strateško promišljanje, kreativnost i vrhunske tržišne rezultate, 12. će godinu...

Advertisement

Medijski mali servis j.d.o.o Sva prava pridržana.