Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Metro najavio bolne rezove i otkaze

Kompanija je u prva tri ovogodišnja mjeseca zabilježila neto gubitak od 82 milijuna eura. U istom razdoblju lani poslovala je s neto gubitkom od tri milijuna eura.

Kompanija je u prva tri ovogodišnja mjeseca zabilježila neto gubitak od 82 milijuna eura. U istom razdoblju lani poslovala je s neto gubitkom od tri milijuna eura.

Njemački maloprodajni div Metro izvijestio je u četvrtak da je u prvom tromjesečju zabilježio neto gubitak unatoč blagom povećanju prihoda, ukazujući na tešku gospodarsku klimu i najavljujući smanjenje broja zaposlenih.

Kompanija je u prva tri ovogodišnja mjeseca zabilježila neto gubitak od 82 milijuna eura. U istom razdoblju lani poslovala je s neto gubitkom od tri milijuna eura. Negativan rezultat zabilježen je i u stavci EBIT-a, i to u iznosu devet milijuna eura, u usporedbi s pozitivnih 142 milijuna eura EBIT-a u istom razdoblju lani.

Gledajući cijelu 2012., kompanija je priopćila da očekuje povećanje prihoda i otprilike jednaku dobit kao i prošle godine.

Metro obuhvaća maloprodajne lance Metro Cash & Carry, Real, Saturn i Media Markt, te robne kuće Galeria Kaufhof, a tumači da su na rezultate utjecala velika ulaganja i troškovi širenja.

Stoga sada izvršni direktor Olaf Kock najavljuje uštede u visini 100 milijuna eura.

“Definitivno ćemo morati smanjiti broj zaposlenih” u Njemačkoj, rekao je Kock, dodavši da će mjere biti “bolne”. Nije ulazio u detelje ali je napomenuo da će kompanija predstaviti odgovarajući plan u idućih tri do šest mjeseci.

Metro Grupa zapošljava oko 280.000 ljudi širom svijeta, uključujući 4.000 u sjedištu u Duesseldorfu.

Najavljuju i da će odustati od planiranog širenja, konkretno na indonezijsko tržište, te da će se koncentrirati na tržišta gdje već posluju. U planu je i 10-postotno smanjenje ulaganja, na 1,8 milijardi eura.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.