Michela Magaš oduševila inspirativnim predavanjem

Hack, Make & Play konferencijom obilježen je vrhunac Brave New World festivala kreativnih tehnologija koji se od 2. do 7. svibnja održavao u zagrebačkom HUB385 centru inovacija, u suorganizaciji istoimenog centra i Grada Zagreba.

Konferenciju je, pred prepunom dvoranom, otvorio američki futurist i međunarodni savjetnik za tehnološki razvoj Gary Whitehill, svojim pronicljivom predavanjem o budućnosti razvoja gradova po mjeri čovjeka. A da je budućnost već stigla i u kojem smjeru se ona razvija, na najbolji je način pokazala zvijezda festivala, hrvatska inovatorica svjetskog glasa, Michela Magaš. Dobitnica EU nagrade za inovatoricu godine na primjeru vlastitih projekata publici je približila golemi potencijal kreativnih tehnologija, stavivši u središte pozornosti potrebu za kolaboracijom i razmjenom različitih znanja.

„Za mlade i kreativne individualce nije dovoljno imati samo ideju, ona čini svega jedan posto uspjeha. Ostalih 99 posto leži u napornom radu i potrebi za povezivanjem. Stoga je potrebno plasirati svoje ideje i prikazati ih svijetu bez straha da će ih netko ukrasti. Kako vidim, to je upravo ono što se i događa ovdje u HUB-u 385, ta kultura kolaboracija, koja me ispunjava optimizmom“, naglasila je tom prigodom Michela Magaš.

Konferencijski dio festivala nastavila je uzbudljiva panel rasprava na kojoj su svoja iskustva o pokretanju vlastitih poslovnih pothvata te odnosu kreativnosti i tehnologije približili sugovornici: Ivan Mrvoš, Albert Gajšak, Vuk Ćosić i Deborah Hustić, pod moderatorskom palicom Ede Plovanića.

Dan prepun tehnoloških uzbuđenja obilježile su brojne besplatne radionice za djecu i odrasle, kao i atraktivne kvalifikacije za finalne vožnje utrke dronova. Oduševljeni posjetitelji uživali su u zanimljivom sajmu IoT inovacija na kojima su inovatori predstavili raznorazne interaktivne eksponate.

Podijeli

Odgovori

Top