Mihanović na čelu Croatije zdravstvenog osiguranja, Vojkoviću milijuni kuna

Mihanović na čelu Croatije zdravstvenog osiguranja, Vojkoviću milijuni kuna

Dvije godine od otkaza, a nakon tužbi koje su dobili, Damir Mihanović i Hrvoje Vojković postigli su dogovor s Croatia osiguranjem, javlja Večernji list.

Damira Mihanovića, Uskokova svjedoka u slučaju Fimi medija i bivšeg člana uprave Croatije osiguranja, NO CO-a odlučio je vratiti na posao, i to na mjesto predsjednika uprave Croatije zdravstvenog osiguranja. Iako je i Mihanović, prema sudskoj presudi i ugovoru koji je ranije imao u CO, stekao pravo i na otpremninu u milijunskom iznosu odbio ju je uzeti. Zatražio je tek simboličnu jednu kunu otpremnine te da mu se plati radni staž za vrijeme dok je bio bez posla zbog nezakonita otkaza. Riječ je o pet mjeseci jer se naknadno Mihanović zaposlio u upravi Kraša.

Hrvoje Vojković, bivši šef CO-a, uzeo je pak otpremninu koja u bruttu iznosi između 3,5 i 7,5 milijuna kuna i vjerojatno je jedna od najvećih otpremnina isplaćena nekom direktoru u javnom poduzeću.

Mihanović i Vojković smjenjeni su, a potom i dobili otkaz iz CO-a, za vrijeme HDZ-ove Vlade i to nakon što je Mihanović u medijima progovorio o aferi Fimi medija. Dvije godine od otkaza i od tužbe, koju su obojica podignuli zbog nezakonita otkaza i dobili presude prema kojima ih poslodavac treba vratiti na posao, sa Croatijom osiguranje postigli su dogovor.

Podijeli

Odgovori

Top