Milanović: Monetizaciji autocesta protive se interesne skupine [VIDEO]

Milanović: Monetizaciji autocesta protive se interesne skupine [VIDEO]

Predsjednik Vlade Zorana Milanović ocijenio je danas da prosvjede protiv monetizacije autocesta organiziraju interesne skupine koje žele da se stanje ne mijenja te naglasio kako Vlada radi u javnom interesu i želi sklopiti ugovor koji je “dobar za Hrvatsku”.

Monetizacija autocesta je jedna vrlo racionalna i vrlo promišljena priča u koju nećemo ići prije nego što sve provjerimo, rekao je Milanović na početku sjednice Vlade i naglasio kako je potpuno otvorena mogućnost da u tom poslu sudjeluju i hrvatski mirovinski fondovi.

“Bude li monetizacije autocesta, hrvatski građani će se po njima voziti u najgorem slučaju u istim uvjetima u odnosu na sadašnja”, rekao je premijer komentirajući prosvjede koji se organiziraju protiv monetizacije autocesta.

To rade interesne grupe kojima je u interesu da se stanje ne mijenja, ocijenio je premijer dok mu ispod prozora Banskih dvora traje prosvjed Nezavisnog cestarskog sindikata protiv davanja autocesta pod koncesiju.

“Razumijem to, prihvaćam to, ali mi radimo u javnom interesu, ne u interesu tisuću ili dvije ljudi, nego u interesu 4,5 milijuna ljudi i državnih financija. I nećemo ići u potpuno nepoznatu avanturu nego probati sklopiti ugovor koji je dobar za Hrvatsku. Ali ne po svaku cijenu i i ne ultimativno”, naglasio je.

Podijeli

Odgovori

Top