Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Stambeni krediti isključivo u kunama

Porezne olakšice na kamate za stambene kredite?

Prihvati li se zakonsko rješenje, u skoroj budućnosti bi se stambeni krediti mogli dobivati isključivo u kunama. Tako je poručio premijer Zoran Milanović sa sjednice Vlade izraživši nadu kako će Sabor u petak usvojiti izmjene Zakona o potrošačkom kreditiranju kojima se tečaj franka fiksira na 6,39 kuna.

“Ubuduće ćemo ići prema tome da stambeni krediti, koje možemo regulirati posebnim zakonom, budu u kunama. To je nešto o čemu se možda trebalo razmišljati prijašnjih godina, ali se nije jer su se stvari prepuštale inerciji, nije se htjelo zamjerati biračima, uskratiti im nešto povoljnije kredite i to onda tako završi”, poručio je Milanović

Interesantno, napomenuo je kako je Hrvatska jedna od raritetnih država na svijetu, jedna od dvije-tri, koja je suočena s problemom da građanima koji imaju kredite rate rastu, a vrijednost nekretnina pada. Da bi se zaustavio takav trend, premijer naglašava da naprosto treba djelovati političkim sredstvima. Poručio je kako Vlada razmatra i situaciju s kreditima u eurima. Pri tome je zajamčio da banke neće biti ugrožene “ali će morati podnijeti teret društvene odgovornosti”.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.