Stambeni krediti isključivo u kunama

Porezne olakšice na kamate za stambene kredite?

Prihvati li se zakonsko rješenje, u skoroj budućnosti bi se stambeni krediti mogli dobivati isključivo u kunama. Tako je poručio premijer Zoran Milanović sa sjednice Vlade izraživši nadu kako će Sabor u petak usvojiti izmjene Zakona o potrošačkom kreditiranju kojima se tečaj franka fiksira na 6,39 kuna.

“Ubuduće ćemo ići prema tome da stambeni krediti, koje možemo regulirati posebnim zakonom, budu u kunama. To je nešto o čemu se možda trebalo razmišljati prijašnjih godina, ali se nije jer su se stvari prepuštale inerciji, nije se htjelo zamjerati biračima, uskratiti im nešto povoljnije kredite i to onda tako završi”, poručio je Milanović

Interesantno, napomenuo je kako je Hrvatska jedna od raritetnih država na svijetu, jedna od dvije-tri, koja je suočena s problemom da građanima koji imaju kredite rate rastu, a vrijednost nekretnina pada. Da bi se zaustavio takav trend, premijer naglašava da naprosto treba djelovati političkim sredstvima. Poručio je kako Vlada razmatra i situaciju s kreditima u eurima. Pri tome je zajamčio da banke neće biti ugrožene “ali će morati podnijeti teret društvene odgovornosti”.

Podijeli

Odgovori

Top