Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Milanović odbio ostavku predstojnika Ureda Tomislava Sauche [VIDEO]

Riječ je o “problematičnom” ugovoru državne tvrtke Plinacro i odvjetničkog ureda u kojem radi supruga predstojnika premijerovog Ureda. “To je bila odluka Nadzornog odbora na prijedlog Ive Družićakoji je unajmio odvjetnički ured u kojem Ivana Saucha ima 23 posto udjela”

Riječ je o "problematičnom" ugovoru državne tvrtke Plinacro i odvjetničkog ureda u kojem radi supruga predstojnika premijerovog Ureda. "To je bila odluka Nadzornog odbora na prijedlog Ive Družićakoji je unajmio odvjetnički ured u kojem Ivana Saucha ima 23 posto udjela"

Još jedna izvanredna pressica za novinare ovog tjedna! Premijer Zoran Milanović ovaj put je sazvao konferenciju za novinare zbog potpisanog ugovora Plinacro-a s odvjetničkim uredom društvom Gajski, Prka, Saucha i Partneri iz listopada prošle godine.

Riječ je o 150.000 kuna vrijednom ugovoru.

Na prvu, čini se nema ništa sporno, no u “oči bode” prezime Saucha. Riječ je o supruzi Tomislava Suche, predstojnika ureda premijera. Zbog toga je Saucha ponudio ostavku, što je Milanović odbio.

“Saucha je ponudio ostavku koju neću prihvatiti jer Vlada nije okaljana. Ne vjerujem da je on u skobu interesa”, pojasnio je odluku Milanović.

“To je bila odluka Nadzornog odbora na prijedlog Ive Družića (predsjednik Nadzornog odbora Plinacro-a op.a.) koji je unajmio odvjetnički ured u kojem Ivana Saucha ima 23 posto udjela”.

Milanović je dodao da o tome nisu znali ni on ali ni njegov predstojnik Ureda, a od jučer ne mogu doći ni do Družića.

Premijer je poručio da će se slična pitanja otvarati i u budućnosti, te da, iako će neki podleći senzacionalizmu, apelira na sve koji su u rodbinskim vezama da se maknu u stranu.

“Moja obitelj se bavi građevinom, ali nema veze s državom”. Dodao je kako je Saucha pisao Janafu i Plinacrou o oglašavanju u medijima koje je za njih zabranjeno.

Što će Vlada učiniti da Plinacro prestane biti kokošinjac, bilo je jedno od pitanja premijeru.

“Ne bih rekao da je to kokošinjac, iako ne mogu utjecati na ljude koji su došli na položaj preko politike”. Milanović je dodao da pokušava doći do Družića, no zasad bezuspješno i to unatoč činjenici da ga je baš on postavio na sadašnje mjesto.

Presica nije mogla proći bez pitanja o zapošljavanju supruga ministrice Anke Mrak Taritaš (HNS) u Plinacrou.

“O tome sam tek jučer saznao. One koji krše zakon neće spasiti niti jedna stranka. Meni je slučaj Mrak Tatitas neprihvatljiv i to će se promijeniti”, poručio je premijer i zaključio: “Imam problema s nekim ljudima ali to nisu Pusić i Vrdoljak. Dozvolite mi da se zadržim na ovome.

Na kraju je izrazito bitno napomenuti da su tvrtke Janaf i Plinacro odbile proračunski nadzor Ministarstva financija. A to je “zapelo za oko” i premijeru Milanoviću.

 

 

 

 

 


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.