Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Mladi ovisni o instrukcijama

Potražnja za privatnom podukom iz godine u godinu raste. Specijalizirani portal za ponudu edukativnih programa – EduCentar, na 500 ispitanika istražio je jesmo li samo lijeni učiti ili su instrukcije postale neizostavan dio obrazovanja.

Potražnja za privatnom podukom iz godine u godinu raste. Specijalizirani portal za ponudu edukativnih programa - EduCentar, na 500 ispitanika istražio je jesmo li samo lijeni učiti ili su instrukcije postale neizostavan dio obrazovanja.

Većina ispitanika (78%) je pohađala instrukcije, a svega 22% njih nije imalo potrebu za plaćenom ili besplatnom privatnom podukom.
Od ispitanika koji su pohađali instrukcije, većina (74%) je pohađala plaćane instrukcije. Roditelji, rodbina ili prijatelji podučavali su 19% ispitanika, a svega 6% njih imalo je organizirano dodatnu nastavu u školi.

Najviše ispitanika (68%) instrukcije je pohađalo u domu instruktora, dok su instruktori dolazili u domove četvrtine ispitanika (24%). Za preostalih 9% ispitanika instrukcije su se najčešće održavale u obližnjem kafiću.

Za 83% ispitanika instrukcije su organizirane individualno. Svega 14% ispitanika instrukcije su dobivali u manjim grupama (2 do 3 ljudi), a najmanje njih (3%) u grupama većim od četvero ljudi.

Većina ispitanika (32%) plaćala je instrukcije 50 kuna po školskom satu. Nešto manje njih (29%) za poduku je izdvajala 80 kuna, dok je 12% ispitanika izdvojilo i više od 100 kuna po satu. Petini ispitanika (19%) instrukcije su bile besplatne, a riječ je o ispitanicima koji su instrukcije dobivali od prijatelja ili članova obitelji.

Školski sustav glavni je krivac za instrukcije, navodi 40% ispitanika – 24% onih koji su i sami pohađali instrukcije i 16% onih kojima nisu bile potrebne.  Za 39% ispitanika koji nisu pohađali instrukcije takva vrsta edukacije je posljedica lijenosti pojedinaca, dok 31% ispitanika koji su i sami bili korisnici instrukcija, razlog su loša predavanja.

Instrukcije su najpotrebnije srednjoškolcima (79%). Četvrtina ispitanika (24%) pohađala ih je već u osnovnoj školi. Tijekom studija instrukcije je trebalo 42% ispitanika.

Za najčešći uzrok instrukcija navode se prirodni predmeti: matematika (82%), fizika (30%) i kemija (27%).
Od jezika, ‘najproblematičniji’ se pokazao engleski što potvrđuje to 15% ispitanika, dok ih je 5% zatražilo poduke i iz materinjeg jezika. Četvrtina ispitanika (23%) navela je ostale predmete kao što su mehanika, biologija, nacrtna geometrija i slično.

EduCentar

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

Visoko školstvo se slijedom pandemije našlo na ključnoj prekretnici, uvjetovanoj čimbenicima poput troškova, fleksibilnosti, digitalne transformacije i ostalih suvremenih trendova.

Edukacija

ORSUS učilište provodi obrazovanje u djelatnostima u kojima su potrebna specifična znanja i vještine.

Edukacija

Stipendije se dodjeljuju na period od pet akademskih godina, a mjesečni iznos svake stipendije je 1.600,00 kuna.

Izdvojeno

Osobe koje imaju manje prilika za učenje novih digitalnih vještina više strahuju od učinka automatizacije i vjerojatnije je da imaju niže razine obrazovanja.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.