Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

MojPosao priprema prvi virtualni Dan karijera u Hrvatskoj i SI Europi

Prednosti su virtualnog Dana karijera veći doseg do potencijalnih zaposlenika (iz zemlje, regije i cijeloga svijeta), komunikacija s posloprimcima iz udobnosti ureda, povoljan utjecaj na imidž tvrtke zbog snažne medijske kampanje, okruženje vodećih hrvatskih tvrtki, uvid u točan broj posjetitelja štanda te što nema troškova uređivanja štanda i izrade posebnih promidžbenih materijala.

Prednosti su virtualnog Dana karijera veći doseg do potencijalnih zaposlenika (iz zemlje, regije i cijeloga svijeta), komunikacija s posloprimcima iz udobnosti ureda, povoljan utjecaj na imidž tvrtke zbog snažne medijske kampanje, okruženje vodećih hrvatskih tvrtki, uvid u točan broj posjetitelja štanda te što nema troškova uređivanja štanda i izrade posebnih promidžbenih materijala.

Nakon osam uspješnih Dana karijera portal MojPosao organizira 1. virtualni sajam karijera u Hrvatskoj i regiji, a održat će se od 11. do 18. studenoga 2009. Direktori tvrtki, prijaviti se možete do 15. rujna da biste ostvarili popust od 15 posto.

Virtualni Dan karijera inovativno povezuje kandidate s najuspješnijim hrvatskim tvrtkama jer prati najnovije trendove na globalnom tržištu zapošljavanja.

Medijski su pokrovitelji toga događaja Nova TV, Business.hr i Lider.

Zašto ste se odlučili za organizaciju virtualne inačice Dana karijera, što vas je na to potaknulo?

– Nakon održanih osam Dana karijera odlučili smo dalje razvijati koncept i virtualni sajam bio je logičan nastavak. Uspješno održani virtualni sajmovi poslova u Francuskoj, Španjolskoj i Sjedinjenim Američkim Državama pokazali su da je virtualno zapošljavanje budućnost tržišta rada i nismo mnogo dvojili oko pokretanja projekta. Dosadašnji koncept Dana karijera bilo je potrebno osvježiti, a virtualnim Danom karijera ćemo proširit ćemo doseg, efekte i izlagačima smanjiti troškove – rekao nam je Marko Oltean, voditelj Odjela za odnose s klijentima portala MojPosao.

Po čemu se ti Dani karijera razlikuju od klasičnih (u Boćarskom domu)?

– Virtualni Dan karijera donosi prednosti i posjetiteljima i tvrtkama izlagačima. Mjesto održavanja više nije prepreka za dolazak na sajam. Odmah nakon pristupa aplikaciji posjetitelji će moći vidjeti koje tvrtke sudjeluju i koje su radne pozicije kod njih otvorene. Životopis ostavljaju u elektroničkom obliku, što znači da je smanjena mogućnost njegova gubitka, a nema ni naknadnog unošenja podataka u bazu. Posjetitelji također mogu “chatom” izravno komunicirati s voditeljima ljudskih potencijala ili upravom tvrtke, ispuniti kratku anketu i doznati koja pozicija u tim poduzećima najbolje odgovara njihovim kvalifikacijama te steći dojam o radnom ozračju u tvrtki pregledavajući videomaterijale. Tvrtke izlagači sudjelovanjem na sajmu ostvarit će veći doseg, odnosno potražiti buduće zaposlenike među kandidatima iz cijele zemlje i regije, odabrati najprikladnije vrijeme za komunikaciju s posjetiteljima iz udobnosti vlastita ureda, dobiti točan uvid u broj posjetitelja štanda i ostvariti niže troškove izlaganja (budući da nema troškova uređenja štanda, potrebe za angažiranjem dodatnog osoblja ili izostankom zaposlenika iz ureda) – istaknuo je naš sugovornik.

Kakav vam je odziv tvrtki i aplikanata; koliko ih se javilo?

– Reakcije potencijalnih izlagača pozitivne su, što opravdava naša očekivanja da će 1. vrtualni Dan karijera biti uspješan. Velik je interes upravo za štandove s najvećim brojem interaktivnih modula, a nekoliko je tvrtki već potvrdilo sudjelovanje. Odziv posjetitelja moći ćemo komentirati tek kada aplikacija bude dostupna, odnosno 11. studenog. Vjerujemo da će premašiti sve dosadašnje Dane karijera.

Kakve rezultate očekujete? Ovisi li o njima organizacija idućeg virtualnog Dana?

– Primarni cilj prilikom pokretanja projekta nije bilo ostvarenje profita pod svaku cijenu. Projekt je ulaganje u budućnost i strateški je važan za MojPosao. Naša je želja osigurati dodanu vrijednost uz svaku uslugu koju pružamo svojim klijentima, a 1. virtualni Dan karijera povećat će šanse posloprimcima za pronalazak budućeg zaposlenja, kao i šanse tvrtki za pronalazak željenog profila zaposlenika. Održavanje idućeg virtualnog Dana karijera ne ovisi o uspjehu prvog iako vjerujemo da on neće izostati. Već sada možemo reći da će se 2. virtualni Dan karijera gotovo sigurno održati.

Je li takvo što ikad organizirano u Hrvatskoj? Je li organizacija bila komplicirana i koliko je stajala?

– To je prvi virtualni sajam poslova u Hrvatskoj, ali i središnjoj i istočnoj Europi. Organizacija je izuzetno zahtjevna. Za potrebe portala MojPosao razvija se aplikacija na hrvatskom jeziku koja je po opcijama koje pruža usklađena s dosadašnjim Danima karijera, ali uz više kanala koji omogućuju interakciju između posloprimaca i poslodavaca. Cijena aplikacije poslovna je tajna – završio je susretljivi i ljubazni gospodin Oltean.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.