Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Moody’s: Banka Monte dei Paschi di Siena je bezvrijedna

Agencija za kreditne rejtinge smatra da planovi vlade za dokapitalizaciju banke neće biti dostatni. Sniženje rejtina MPS-a za dva stupnja, na ‘Ba2’, rejting koji ne preporuča ulaganja, osim u spekulativne svrhe, proizlazi iz ocjene Moody’sa da je i dalje vrlo vjerojatno da će banka morati tražiti dodatnu vanjsku potporu.

Agencija za kreditne rejtinge smatra da planovi vlade za dokapitalizaciju banke neće biti dostatni. Sniženje rejtina MPS-a za dva stupnja, na 'Ba2', rejting koji ne preporuča ulaganja, osim u spekulativne svrhe, proizlazi iz ocjene Moody'sa da je i dalje vrlo vjerojatno da će banka morati tražiti dodatnu vanjsku potporu.

Agencija za kreditne rejtinge Moody’s snizila je kreditni rejting talijanske banke Monte dei Paschi di Siena (MPS) na status ‘bezvrijedno’ zbog zabrinutosti da planovi tamošnje vlade o dokapitalizaciji najstarije banke u svijetu neće biti dostatni.

Sniženje rejtina MPS-a za dva stupnja, na ‘Ba2’, rejting koji ne preporuča ulaganja, osim u spekulativne svrhe, proizlazi iz ocjene Moody’sa da je i dalje vrlo vjerojatno da će banka morati tražiti dodatnu vanjsku potporu, kaže se u priopćenju od srijede navečer.

Prognoza za rejting ostaje negativna, dodaje se u priopćenju.

U značajnoj mjeri izložena dužničkoj krizi u eurozoni, MPS je u srpnju bila primorana prihvatiti pomoć talijanske države, zaduživši se za oko 1,5 milijardi eura za potrebe otplate dugova i osnaživanja kapitala.

Banca Monte dei Paschi di Siena najavila je također da će do 2015. godine smanjiti broj zaposlenih za 4.600.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.