Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Mrsić: Mijenjat ćemo mirovinski sustav

Što se tiče Zakona o radu on će isto tako doživjeti određenu diskusiju, dakle, ima puno inicijativa da se Zakon o radu mijenja. Dakle, mi želimo otvoriti sljedeće godine diskusiju o tome”, najavio je Mrsić.

Što se tiče Zakona o radu on će isto tako doživjeti određenu diskusiju, dakle, ima puno inicijativa da se Zakon o radu mijenja. Dakle, mi želimo otvoriti sljedeće godine diskusiju o tome", najavio je Mrsić.

Ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić izjavio je danas kako je vrlo kratko vrijeme da se ocijene pravi dosezi rada Vlade te da su puno napravili u prvih šest mjeseci.

“Uredili smo porezni sustav, donijeli smo neke promjene, za očekivati je da ćemo u sljedećih šest mjeseci, godinu dana vidjeti plodove toga rada”, ocijenio je ministar Mrsić.

Istaknuo je kako očekuje da ćemo negdje sredinom 2013. imati bolju situaciju.

Na upit novinara, kakvo je stanje u njegovu resoru, Mrsić je odgovorio da u njegovu resoru ima puno promjena. “Ići ćemo i u promjenu mirovinskog sustava. Ići će određene izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju. A što se tiče Zakona o radu on će isto tako doživjeti određenu diskusiju, dakle, ima puno inicijativa da se Zakon o radu mijenja. Dakle, mi želimo otvoriti sljedeće godine diskusiju o tome”, najavio je Mrsić.

Rekao je da ove godine ide Zakon o reprezentativnosti sindikata, te idu mjere aktivne politike zapošljavanja. “Tu smo postigli dobre rezultate. Sljedeće godine očekujem još i veće”, istaknuo je.

Na upit novinara jesu li sindikati “malo smirili strasti”, Mrsić je rekao da s njima žele sjesti za stol i razgovarati. “Ono što smo više puta naglašavali da je socijalni dijalog nama izuzetno važan i želimo sjesti za stol i zajedno razgovarati o svemu onome što bi trebali razgovarati”, izjavio je Mrsić.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.