Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Na poslovni put u zimskim mjesecima samo uz dobru pripremu

Gužve, odgođeni letovi, niske temperature, zatvorene prometnice i proklizavanja po cesti sastavni su dio svakog poslovnog puta u zimskim mjesecima.

Gužve, odgođeni letovi, niske temperature, zatvorene prometnice i proklizavanja po cesti sastavni su dio svakog poslovnog puta u zimskim mjesecima.

To ne bi bilo ništa posebno kada bi se poslovni put mogao odgoditi i kada bi mogli znati hoće li padaline napraviti prometni kolaps, ali na prirodu ne možemo utjecati. Kako biste se što bolje pripremili za poslovna putovanja u narednim mjesecima, portal About.com donosi korisne i praktične savjete.

Promet

Prije nego krenete na put provjerite jesu li prometnice otvorene, koliko se padalina očekuje, jesu li ceste pročišćene i imate li zimsku opremu u automobilu kako ne biste zapeli u snijegu. Ako putujete avionom, vlakom ili autobusom provjerite vozni red i računajte na moguća kašnjenja i duži boravak. Ako su uvjeti na cesti opasni radije odgodite putovanje. Bolje pričekati koji dan ili tjedan nego riskirati.

Jednodnevni put

Ako ciljano idete na sastanak ili neko poslovno druženje na par sati, ali je put poprilično dug, krenite na vrijeme. S jedne strane, kod ovakvih putovanja imate sreću jer je dovoljno odijelo, kravata i topli kaput i šal i spremi ste. No, s druge strane trebate pripaziti na sigurnost.

Nekoliko dana

Ako će vaš put trajati nekoliko dana, ponesite sve potrebno. Kod pakiranja odjeće računajte na prigodu kojoj prisustvujete, ali i nenadane situacije koje bi se mogle dogoditi. Za svaki slučaj ponesite i udobniju i topliju odjeću. Nikad ne znate kojim ćete se prijevoznim sredstvom moći vratiti i hoćete li radi uvjeta na cesti trebati produžiti svoj boravak.

Česta putovanja

Ako vaš posao znači česta i iznenadna putovanja, najbolje je uvijek biti spreman. Imajte spremnu torbu s osnovnim potrepštinama koju jednostavno i brzo možete nadopuniti s ostalim stvarima koje bi vam mogle zatrebati. Ovakav način organizacije će skratiti vrijeme potrebno za pakiranje i omogućiti što manje praznog hoda.

Proračunatost

Kada krećete na put u zimskim mjesecima, bilo to na par sati ili nekoliko dana i tjedana, računajte na moguće probleme. Možda se vrijeme smiri pa bezbrižno dođete doma, ali moguće je i pogoršanje. Prilikom pakiranja, odabira prijevoznog sredstva i količine novca (pogotovo kod zemalja u kojima nije lako zamjeniti domaću valutu s onom koju trebate ili ako nemate odgovarajuću karticu) budite proračunati i računajte na neočekivane situacije i troškove

Lider.hr


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.