Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Na Wall Streetu cijene dionica i dalje stagniraju

U srijedu su na Wall Streetu burzovni indeksi ostali gotovo nepromijenjeni jer ulagači ne žele mijenjati pozicije uoči govora predsjednika Feda Bena Bernankea u petak.

U srijedu su na Wall Streetu burzovni indeksi ostali gotovo nepromijenjeni jer ulagači ne žele mijenjati pozicije uoči govora predsjednika Feda Bena Bernankea u petak.

Dow Jones indeks ojačao je 0,03 posto, na 13.107 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,08 posto, na 1.410 bodova, a Nasdaq indeks 0,13 posto, na 3.081 bod.

Obujam trgovanja bio je, kao i prethodnih dana, izuzetno mršav, čak i za ovo ljetno razdoblje usporenih aktivnosti. Na Wall Streetu, American Stock Exchangeu i Nasdaqu vlasnika su zamijenile samo 4,4 milijarde dionica, što je najmanji dnevni obujam u ovoj godini i znatno ispod prosjeka od 6,6 milijardi.

To pokazuje da ulagači nisu skloni rizičnijim investicijama uoči sastanka središnjih bankara u Jackson Holeu u Wyomingu krajem tjedna.  Vjeruje se da bi na tom skupu predsjednik američke središnje banke Bernanke mogao podržati nadu ulagača u novi, treći krug kvantitativnog popuštanja monetarne politike, ali da neće najaviti kada će točno Fed pokrenuti taj program otkupa državnih obveznica.

Još donedavno mnogi su ulagači očekivali konkretnu akciju središnje banke, no nakon niza makroekonomskih podataka koji ukazuju na spori, ali ipak oporavak američkog gospodarstva, izgledniji je status quo što se monetarne politike tiče.

I jučer objavljeni podaci bili su nešto bolji od očekivanja. Bruto domaći proizvod SAD-a porastao je u drugom tromjesečju 1,7 posto, a ne 1,5 posto, kako je pokazivala prva procjena. Prodaja postojećih kuća porasla je, pak, u srpnju za 2,4 posto, više od očekivanja, što pokazuje da se američko tržište nekretnina polagano oporavlja.  Na većini europskih burzi cijene su dionica jučer pale. Londonski FTSE oslabio je 0,56 posto, na 5.743 boda, a pariški CAC 0,51 posto, na 3.413 bodova. Frankfurtski DAX ojačao je, pak, 0,11 posto, na 7.010 bodova.

Hina/Reuters


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.