Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Nagrađeni su zaslužni i financijski zdravi sesvetski obrtnici

Nositelji certifikata NEblokirani (www.neblokirani.hr) imaju više od 99,5% vjerojatnosti da neće ući u značajne probleme u plaćanju svojih obveza u razdoblju od godinu dana.

Obrtnici, koji čine samu jezgru hrvatskog poduzetništva, često se susreću s marginaliziranjem i s nedovoljnim afirmiranjem svoga rada i uspjeha. Nailaze na probleme u svakodnevnom poslovanju i pristupu potrebnim im uslugama i servisima, u traženju uvjeta jednakih drugim gospodarskim sudionicima, jednakih prilika i u konačnici jednakih izgleda za uspjeh.

Danas je u Hrvatskoj aktivno više od 100.000 obrtnika koji čine zdravu osnovu hrvatskog gospodarstva. Veliki broj njih radi dugi niz godina, posluje uspješno, pouzdani su partneri i u svom se radu vode visokim standardima.

U javnom prostoru se puno priča o blokiranima i problematičnima, a dio ekonomije koji financira takve i druge neproduktivne dijelove gospodarstva, a financijski je zdrav, nepravedno je zapostavljen.

Zato je potrebno zdrave obrte istaknuti, nagraditi i snažno pozicionirati visoko iznad radara ostalih gospodarskih subjekata i šire javnosti što neupitno zaslužuju.

Udruženje obrtnika Sesvete, u suradnji s Institutom za certificiranje (www.institutzacertificiranje.hr), 28.11.2022. godine u svojim prostorijama,  Ninska 11C u Sesvetama, dodijelilo je priznanja, plakete i nagrade za dugogodišnji rad u obrtu te je uručilo jedinstveni certifikat NEblokirani (www.neblokirani.hr) financijski zdravim obrtima.

Tako je dodijeljeno 29 priznanja za 25 godina, 10 plaketa za 30 godina te 3 nagrade za 40 i 45 godina poslovanja u obrtu. Certifikat NEblokirani je uručen 25 obrta sa područja Sesveta.

Nositelji certifikata NEblokirani (www.neblokirani.hr) imaju više od 99,5% vjerojatnosti da neće ući u značajne probleme u plaćanju svojih obveza u razdoblju od godinu dana.

Certifikat NEblokirani (www.neblokirani.hr) jedinstven je u Republici Hrvatskoj i regiji. Kreiran je specifično za obrte i obiteljska poljoprivredna gospodarstva te je utemeljen na jedinstvenom i stručnom bihevioralnom modelu koji su razvili stručnjaci Instituta za certificiranje (www.institutzacertificiranje.hr).

Model vrlo kvalitetno razgraničava obrte i Obiteljska poljoprivredna gospodarstva s aspekta rizika neplaćanja, tako da je rizik ulaska u značajnije probleme s plaćanjem (default) subjekata kojima se dodjeljuje certifikat manji od 0,5%, što potvrđuje njihovu sigurnost, financijsko zdravlje i pouzdanost kao poslovnih partnera.

Sesvetski obrti kojima je dodijeljen certifikat NEblokirani su:

 • AUTO-ELEKTRO SERVIS “LACKOVIĆ”, vl. ŽELJKO LACKOVIĆ
 • EP-EUROPLIN, obrt za popravak i usluge, vl. Filip Mikuš
 • ALLURE, obrt za usluge vl. Martina Čerkez
 • FRIZERSKI SALON “LJILJANKA”, vl. MARIJA JURČEVIĆ
 • FRIZERSKI SALON “MRVICA”, vl. MILICA OVČARIĆ
 • FRIZERSKI SALON NIKOLINA, obrt za usluge vl. Nikolina Kušić
 • Frizerski salon za muškarce GRGA, obrt za usluge, vl. Martina Mihaljević
 • FRIZERSKI STUDIO LOKON, obrt za usluge, vl. Ingrid Facković
 • GAVRO, obrt za usluge, vl. Jozo Gavran
 • GRAĐEVINSKO-STAKLARSKI OBRT “MANDURIĆ”, vl. IVAN MANDURIĆ
 • KNJIGOVODSTVO “SUNCE-S” vl. SANJA CIKOVIĆ
 • KOŠNICA, obrt za proizvodnju, preradu, trgovinu i usluge, vl. Viktorija Dolenec
 • FRIZERSKI SALON MARINA, obrt za usluge, vl. Marina Šimić
 • MEGALOOK, salon za njegu lica i tijela, vl. Nadica Gomiunik
 • “MET – PLAST” IZRADA METALNE I PLASTIČNE GALANTERIJE, vl. RENATO TENŠEK
 • MRM, obrt za čišćenje, usluge i trgovinu, vl. Renata Milanović
 • PERFEKT frizerski salon, obrt za usluge, vl. Karolina Vučković Šalamun
 • PROIZVODNJA I PRODAJA SVIJEĆA “LAMPAŠ”, vl. ŽELJKO GOSTREC
 • PROIZVODNO-USLUŽNI OBRT “DU PLAST”, vl. NIKOLA POKRAJČIĆ
 • AZ AGENT, obrt za zastupanje u osiguranju, vl. Marijana Mrkonjić
 • D & G – MOBILE, obrt za trgovinu i usluge, vl. Draško Đurđević
 • DaniFun Salon, obrt za usluge i trgovinu, vl. Danijela Fundak
 • KOREKTIVA, obrt za usluge, vl. Jasmina Hudić
 • ČAROBNE RUKE, obrt za krojačke i poslovne usluge, vl. Danijela Mihelja Trbuha
 • AZ AGENT, obrt za zastupanje u osiguranju, vl. Danijel Mrkonjić

Izjave nekih nositelja certifikata, predsjednika Udruženja obrtnika Sesvete i direktora Instituta za certificiranje.

„Jako mi je drago da sam dobila certifikat. Mislim da je velika stvar nakon 30 godina rada dobiti certifikat koji ipak daje nekakvu važnost u ova teška vremena. Puno mi znači. Meni je iskreno drago da sam dobila certifikat NEblokirani. Izvjesit ću ga u svom salonu.“

Marina Šimić, FRIZERSKI SALON MARINA, obrt za usluge, vl. Marina Šimić

„Drago mi je da sam nositeljica certifikata NEblokirani. Sam certifikat je jako dobra stvar za one koji žele provjeriti s kim će poslovati u nekom budućem razdoblju, znači kako bi na neki način izvršili analizu solventnosti budućeg klijenta i poslovnog partnera.“

Jasminka Hudić, KOREKTIVA, obrt za usluge, vl. Jasmina Hudić

„Bavimo se šivanjem iz donesenog materijala, presvlačenje gumbića, individualni i grupni tečajevi, poduka, savjetovanje. Radili smo festival svjetlosti u Zagrebu. Jako sam zadovoljna s certifikatom NEblokirani. Mislim da mi on samo još više može pomoći u proširenju svog posla u većoj odgovornosti i da ću barem zadržati nivo na koji sam podigla svoj posao.“

Danijela Mihelja Trbuha, ČAROBNE RUKE, obrt za krojačke i poslovne usluge, vl. Danijela Mihelja Trbuha

„Certifikat NEblokirani mi znači puno da naši dobavljači i kupci imaju predodžbu o našem obrtu kako poslujemo iako nas poznaju jer radimo već 30 godina.“

Željko Gostrec, PROIZVODNJA I PRODAJA SVIJEĆA “LAMPAŠ”, vl. ŽELJKO GOSTREC

„Svaka dobra preporuka, a pogotovo certifikat koji je izdan temeljem izračuna o dosadašnjem poslovanju i procjeni budućeg poslovanja je iznimno dobra za svakog novog suradnika svakog obrta. Certifikat NEblokirani dokazuje poslovnu odgovornost i izvrsnost. Udruženje obrta Sesvete je nagradilo 25 obrtnika koji su bili izvrsni.“

Darko Židak, predsjednik Udruženja obrtnika Sesvete

„Duboko smo uvjereni da bi jedan od važnijih ciljeva ekonomske politike trebao biti razvoj poduzetničkog mentaliteta i poticaj obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji su istinski poduzetnici, iznimno bitni za razvoj i opstanak gospodarstva. Zbog toga smo u suradnji s Udruženjem obrtnika Sesvete nagradili i istaknuli  vrhunske obrte.“Goran Šimić, direktor Instituta za certificiranje d.o.o.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.