Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komunikacija

Najaktivnija vlada na Twitteru u Europi

pixabay.com

Vlada Republike Hrvatske četvrtu godinu zaredom na društvenim mrežama provodi transparentnu i otvorenu komunikaciju s građanima, što je prepoznala i neovisna studija Twiplomacy koja je prošle godine Vladu RH proglasila najaktivnijom vladom na Twitteru u Europi.

Na Twitter računu Vlada RH je tijekom 2015. tvitnula više od 14.000 puta od čega su 57% bili upravo odgovori na pitanja i komentare preko 89.000 građana koji prate Twitter račun Vlade. Odjel dnevno u prosjeku tvitne 44 puta, od čega oko 25 tvitova budu odgovori na pitanja građana.

Najvažniji aspekt društvenih mreža je svakako dijalog s građanima kojima se svakodnevno odgovara na pitanja. Tijekom 2015. s Facebook stranice Vlade odgovoreno je na više od 11.300 upita i komentara, što u prosjeku čini 30 odgovora dnevno.

Osim odgovora na upite, Odjel za online komunikaciju Vlade RH svakodnevno građanima pokušava približiti odluke i politike Vlade, te ih objektivno i točno informirati o dnevnim političkim zbivanjima iz ovlasti Vlade. Tako je u prošloj godini na Facebook stranici Vlade objavljeno ukupno 325 objava,  u prosjeku 23 objave mjesečno. Svaku od tih objava vidjelo je od 50.000 do čak 534.000 građana.

Broj tzv. lajkova na Facebook stranici Vlade Republike Hrvatske od početka godine konstantno raste. Početkom godine iznosio je 136.728,  a krajem godine je dostigao brojku od 146.335.

Kako bi dodatno informirali građane, u 2015. godini prvi put organiziran je i Facebook chat, online razgovor s građanima. Na prvom Facebook chatu odgovarano je na pitanja o potrošačkim pravima, na drugom o Strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije, a na trećem o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe.

Kvalitetan dijalog s građanima razvijao se i kroz TweetUp, inačicu popularnih okupljanja korisnika društvene mreže Twitter u organizaciji Vlade Republike Hrvatske. Prošle godine održan je #VladaUp s potpredsjednicima Vlade Brankom Grčićem i Rankom Ostojićem, ministrima Predragom Matićem i Gordanom Marasom, ministricom Ankom Mrak-Taritaš, te poseban #VladaUp o sustavu e-Građani koji je u 2015. proglašen najboljim projektom u Europi  na temu “Otvorena vlast za unapređenje javnih usluga”.

Za svoj rad na društvenim mrežama hrvatska Vlada dobila je i međunarodno priznanje agencije Burson-Marsteller koja je u studiji Twiplomacy za 2015. proglašena drugom najaktivnijom vladom na Twitteru u svijetu, te najaktivnijom u Europi.

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.