Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Najbolji poslovni plan Gumeni cestovno-željeznički prijelaz DR-1

Ciljevi projekta su poticanje poduzetničke kulture, nastajanje novih poduzeća u prekograničnom području, prijenos znanja iz akademske zajednice u gospodarstvo te razvoj novih usluga partnerskih institucija u projektu namijenjenih poduzetnicima.

Ciljevi projekta su poticanje poduzetničke kulture, nastajanje novih poduzeća u prekograničnom području, prijenos znanja iz akademske zajednice u gospodarstvo te razvoj novih usluga partnerskih institucija u projektu namijenjenih poduzetnicima.

Pobjednik natječaja za najbolji poslovni plan Interino BizPlan Contest za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije je projekt Gumeni cestovno-željeznički prijelaz DR-1.  Tako je odlučila stručna komisija Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR), a pobjedički tim su sačinjavali Boris Boršić, Jovana Đurić, Slobodan Rajić, Ivica Kontent i Davor Remić.

Osim pobjedničkog tima, posebno su se istaknuli poslovni plan pod nazivom “Ja sam OK” autora Svena i Sonje Jarebica te pro4.hr – profesionalci za Hrvatsku autora projekta Vedrana Hromalića.

Pobjednički poslovni plan ulazi u konkurenciju za odabir najboljeg poslovnog plana na području 4 hrvatske županije i 4 slovenske regije. Proglašenje pobjednika prekograničnog međuregionalnog natječaja održat će se u rujnu 2012. godine.

Riječ je o natječaju koji se provodi u okviru projekta INTERINO – Prekogranična integracija znanja, kompetencija i inovacija (www.interino.org) Operativnog programa IPA Slovenija – Hrvatska 2007.– 2013. Natječaj je bio otvoren za studente, istraživače, potencijalne poduzetnike te postojeća poduzeća koja razvijaju nove pothvate koji su prijavili svoje poslovne ideje, a za 10 odabranih prijavljenih timova organizirana je edukacija za izradu poslovnog plana pod stručnim vodstvom eksperata za poduzetničku edukaciju i razvoj poslovnih planova.

Provedba INTERINO projekta traje od travnja 2012. godine, a ciljevi projekta su poticanje poduzetničke kulture, nastajanje novih poduzeća u prekograničnom području, prijenos znanja iz akademske zajednice u gospodarstvo te razvoj novih usluga partnerskih institucija u projektu namijenjenih poduzetnicima. Proračun projekta je 802.709,68 EUR od čega IPA program sufinancira 85% projekta.

Na prezentacijama i proglašenju najboljeg poslovnog plana sudjelovali su predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta, HAMAG-Investa, Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Prosperus-invest-a, Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) te CEPOR-a – Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva kao domaćina i organizatora Interino BizPlan Contesta za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Napisao

Pročitajte još:

EU fondovi

Projekt pod nazivom “Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik” najveći je komunalni zahvat u povijesti grada Dubrovnika.

Lifestyle

Peto izdanje projekta Rimac Group Formula Student Alpe Adria vraća se u Hrvatsku.

Novosti

Otvoren je peti natječaj razvojnog programa potpore poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima - „Pokreni nešto svoje“.

Ekonomija

Bolje je imati i nesavršeni plan nego nikakav, a najbolje je imati realan plan.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.