Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Najbolji svjetski gradovi za studiranje 2012.

Prema izvještaju poznate edukacijske mreže QS, Europa je najbolja destinacija za studiranje

Prema izvještaju poznate edukacijske mreže QS, Europa je najbolja destinacija za studiranje

Poznata mreža za globalnu edukaciju i razvoj karijera QS (Quacquarelli Symonds), izdala je QS World University Rankings, listu svjetskih gradova za 2012. godinu, u kojima je najbolje studirati.

Prema rezultatima istraživanja, vodeći se podacima iz 12 kriterija, koji uključuju cijenu studiranja, kvalitetu smještaja, zadovoljstvo studenata, ugled lokalnih sveučilišta, mogućnosti stipendiranja i kvalitetu edukacije, QS je objavio listu Top 50 svjetskih gradova za 2012. godinu, koja je na prva mjesta dovela europske lokacije.

Na toj listi se prema očekivanju ne nalazi niti jedan naš grad, no ukoliko se spremate na studij u inozemstvo, vjerujemo kako će vam ove informacije biti prilično korisne.

Analitičari QS-a su Europi najviše bodova dali za kvalitetu života i povoljne cijene studiranja, koje se u gradovima poput Pariza, Beča, Zuricha i Berlina kreću ispod 1.000 dolara po godini, za usporedbu s cijenama od 30.000 dolara koliko u prosjeku košta studiranje na najboljim sveučilištima u SAD-u.
S

toga ne čudi da se na toj Top 50 listi nalazi 20 europskih gradova, dok ih je po 9 iz sjeverne Amerike i Azije, te 4 iz Latinske Amerike.
Mada je London sakupio najviše bodova za kvalitetu svojih vodećih sveučilišta, Pariz posjeduje najveći broj međunarodnih uglednih institucija, te je skupio najbolji prosjek po svim kriterijima, što ga je postavilo na prvo mjesto ove ugledne liste.

QS-ov direktor Nunzio Quacquarelli je povodom objave ove liste izjavio: “Odlazak na sveučilište je puno više od biranja najprestižnijih institucija. Kada se u obzir uzme širok spektar važnih faktora, gradovi u kontinentalnoj Europi, Australiji i Aziji nude značajne prednosti studentima”.

Kompletnu listu pogledajte ovdje.

VIDI.hr

Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Renata Vlahović Kruc, profesorica matematike i doktorica znanosti, jedna je od onih koja je svoja maštanja iz djetinjstva i ostvarila.

Edukacija

Visoko školstvo se slijedom pandemije našlo na ključnoj prekretnici, uvjetovanoj čimbenicima poput troškova, fleksibilnosti, digitalne transformacije i ostalih suvremenih trendova.

Edukacija

ORSUS učilište provodi obrazovanje u djelatnostima u kojima su potrebna specifična znanja i vještine.

Edukacija

Stipendije se dodjeljuju na period od pet akademskih godina, a mjesečni iznos svake stipendije je 1.600,00 kuna.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.