Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Najčešće pogreške prilikom sastavljanja motivacijskog pisma!

Nakon što ste pronašli oglas za posao koji u potpunosti odgovara vašim željama i kvalifikacijama vjerojatno ste detaljno „uglancali“ životopis, no jeste li dovoljno pažnje posvetili i motivacijskom pismu?

Nakon što ste pronašli oglas za posao koji u potpunosti odgovara vašim željama i kvalifikacijama vjerojatno ste detaljno „uglancali“ životopis, no jeste li dovoljno pažnje posvetili i motivacijskom pismu?

Portal Careerknowhow donosi najčešće pogreške prilikom sastavljanja motivacijskog pisma zbog kojih potencijalni poslodavac može odbaciti vašu prijavu:

1. Uvodni dio je dosadan

Rečenice poput: “Ja sam izvršni direktor s 18 godina iskustva” ili “Nastavno na vaš oglas za posao u prilogu možete pronaći moj životopis” nisu najbolji izbor za uvodnu izjavu.
Umjesto toga, naglasite svoje konkretne poslovne uspjehe i potkrijepite ih ostvarenim rezultatima.

2. Niste demonstrirali mogućnost rješavanja problema

Nabrajanje vlastitih kompetencija nije dovoljno kako biste se izdvojili u masi kandidata, ali ako se fokusirate na konkretne probleme kompanije, veća je vjerojatnost da ćete privući pozornost poslodavca.

3. Ključne poruke ne odgovaraju traženim kvalifikacijama

Jednako kao i životopis, motivacijska pisma moraju biti precizna i direktna. Prilikom sastavljanja imajte na umu opis traženog posla kako biste se podsjetili što poslodavac traži. Pokušajte nadmašiti njegova očekivanja.

4. Ne znate kome se obraćate

Umjesto uobičajenog “Poštovana” ili “Poštovani” pismo naslovite na konkretnu osobu zaduženu za proces zapošljavanja. Ukoliko u oglasu nije navedeno njeno ime i prezime, potražite kontakte voditelja  odjela ljudskih resursa.

5. Nametnite se!

Poslodavci vole osobe koje uzimaju stvari u svoje ruke i ponašaju se nametljivo s visokom dozom samopouzdanja. Ukoliko završni dio vašeg pisma nije dovoljno snažan, pred potencijalnim ćete poslodavcem ostaviti dojam pasivne osobe.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.