Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

Ove stvari jednostavno odbijaju poslodavce

Postoje neke stvari koje možda radite, a niti ne znate da time odbijate moguće poslodavce.

posao

Kriteriji poslodavaca obično su brojni i visoki, i već se zna što nikad ne treba raditi ako želite dobiti posao, no ima i nekih iznenađujućih poteza koji itekako odbijaju poslodavce.

Pričate o novcu prije nego ste dobili posao

Naravno, novac i plaća su bitni. Ako za radno mjesto ne dobijete dovoljno novca, možda nećete biti u mogućnosti niti primiti ponudu. Ipak, sve dok vam ne ponude posao nemojte pričati o novcu. Time ćete samo odbiti poslodavca, jer će misliti da vam je stalo samo do financija, a ne do obavljanja kvalitetnog posla i pomaganja kompaniji. Cilj prvog razgovora je izlaganje koncepta i prilika da se potencijalni partneri bolje upoznaju. Tema plaće kad tad će biti na dnevnom redu (budite sigurni da nećete dobiti posao dok ne saznate tu informaciju), stoga nema potrebe da brzate s ovim pitanjem.

Također, na prvom razgovoru za posao upoznajete potencijalnog poslodavca. Pitanja o nagrađivanju i povlasticama naprosto nisu primjerena jer pokazuju da niste još niti počeli raditi, a već razmišljate o povlasticama.

Neprofesionalnost na društvenim medijima

Mislite da vas ne prate? Da ne pogledaju vaše profile? Zavaravate se!

Društveni mediji su vrlo lak način da poslodavci nauče mnogo o vama, htjeli vi to ili ne. Razmislite o suptilnijim stvarima od skrivanja slika partija. Iz vaših statusa, mišljenja, prigovaranja na sve i svašta poslodavci mogu mnogo saznati o vama. Suzdržite se od izbacivanja frustracija na društvenim mrežama, jer će poslodavci o vama misliti da ste nezreli, živčani i da vam manjka karaktera.

Uzimanje bilješki

Možda mislite da je zapisivanje bilješki za vrijeme razgovora dobra stvar, jer na neki način time pokazujete da ste organizirani i marite za detalje. Ipak, impresija koju dobivaju poslodavci sasvim je različita.

Skrivanje mane pod maskom vrline

Pitanje o vašim mana nikad nije jednostavno odgovoriti, a većina kandidata zna reći da su perfekcionisti, kako bi se ‘oporavili’ od slabosti i zadržali dobru sliku. To nikako nije dobro, jer poslodavci žele znati o vašim pravim manama i slabostima. Iskrenost se cijeni, piše Her Campus.

Poslovni partner koji je zainteresiran za suradnju sigurno neće reći da ima neku manu koja bi mogla stati na put uspješnoj poslovnoj suradnji. Ali može istaknuti neki nedostatak i odmah ponuditi rješenje te na taj način uvjeriti potencijalnog partnera da će se vaša suradnja odvijati besprijekorno.

Uvijek imate sve odgovore

Nije ništa loše odgovoriti na neka od pitanja s ‘ne znam’. U očima poslodavaca, ako nikada ne možete reći da nešto ne znate, na poslu ćete pokušavati sakriti sve što ne znate pretvarajući se da je suprotno. Poslodavci žele znati je li vam potrebna pomoć u nekim područjima te hoće biti sigurni da ćete je i tražiti ako bude trebalo.

Nemate LinkedIn

LinkedIn je postao mreža putem koje poslodavci od kandidata mogu saznate mnoštvo informacija koje ih zanimaju. Ako nemate profil na toj društvenoj poslovnoj mreži, poslodavci će vjerojatno misliti kako i dalje ne shvaćate modernizaciju i promjene u poslovnom svijetu ili da ste ih jednostavno prelijeni prihvatiti.

Niste istraživali

Da ste vlasnik tvrtke, sigurno ne biste ozbiljno shvatili poslovnog partnera koji s vama želi surađivati iako nema pojma čime se vaša tvrtka bavi, zar ne? Nemojte ni slučajno na razgovor za posao doći nepripremljeni u smislu informacija o tvrtki u koju pokušavate upasti. Saznajte sve što se saznati može o kompaniji za koju želite raditi. Nikada ne biste poslodavca trebali pitati nešto što ste sami mogli saznati na internetu.

Kada vas pitaju imate li pitanje za njih, nemojte reći ‘Ne’! Kada kažete ‘ne’, pokazujete nedostatak interesa. Primjerice, možete reći da ste imali nekoliko pitanja, ali da ste kroz sam razgovor dobili odgovore. Ili možete reći kako vam se čini da ste (vi i poslodavac) tijekom razgovora prošli sve bitne teme i prokomentirali sve bitne stavke te da ste dobili dovoljno korisnih informacija.

Članak preuzet sa – srednja.hr


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.