Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Najdepresivniji dan u tjednu je srijeda

Zaposlenici imaju veće šanse razboljeti se, doživjeti nezgodnu ili ozlijediti se srijedom u odnosu na bilo koji drugi radni dan.

Zaposlenici imaju veće šanse razboljeti se, doživjeti nezgodnu ili ozlijediti se srijedom u odnosu na bilo koji drugi radni dan.

Physio Med, psihoterapeutska kompanija, provela je istraživanje među 1.000 zaposlenika diljem Ujedinjenog Kraljevstva koji su u posljednjih deset godina doživjeli kakvu nezgodu. Ustanovili su da dvostruko više zaposlenika ‘nastrada’ srijedom nego bilo kojim drugim radnim danom. S druge strane, ‘najsigurniji’ dan na poslu je petak.

“Raspoloženje srijedom ‘potone’, s obzirom da je u pitanju dan koji je najudaljeniji od prošlog i nadolazećeg tjedna. Stres i umor rezultiraju time da su zaposlenici manje oprezni, što dovodi do većeg postotka nezgoda na radnome mjestu”, kaže Mark Fletcher, direktor Physio Med-a. Osim toga, veći su izgledi da će zaposlenici srijedom pasti u depresiju.

Zanimljive rezultate dala je i analiza internetskih sadržaja (blogova) koja je pokazala da se riječi poput sloboda, zabava i duga ćešće koriste vikendom, dok se riječi poput izdaja, okrutnost i patnja koriste kroz radni tjedan.

“Riječi koje ljudi biraju odražavaju neki dio njihove svakodnevice”, kaže profesor Danforth, koji je analizirao riječi. “I to se više odnosi na, smatramo, poruke na Twitteru, na koji smo tek prije godinu dana počeli obraćati pažnju. I dok sve ukazuje da su vikendi potpuno sretni, čini se kako je srijeda najtužniji dan.”

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Za još veći izbor poslova posjetite portal posao.hr. Sretno u pronalaženju posla!

Lifestyle

Dobre stvari se događaju onima koji su spremni čekati. Međutim, ponekad su proaktivnost i uzimanje stvari u naše ruke pravi izbor.

Poduzeća

Od Infobipovog puta od startupa do jednoroga, do gradnje globalnog startupa i najveće coworking zajednice u regiji – Amir Babović, suosnivač Wespa Spaces i...

Marketing i prodaja

Kako uvjeriti ljude da ste najbolji za ono što im je potrebno i kako uspješno reklamirati svoj posao?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.